NordenBladet — Kouvolasse aasta tagasi järve äärde ehitatud avalik saun on esimese aastaga kogunud juba ligi 20 000 külastajat. Lisaks täiskasvanutele on saunas hakanud käima lapsed ja noored. Saun meelitab eriti rahvast nüüd, mil otse saunast on võimalik hüpata jääauku, kus vee temperatuur on kaks kraadi, vahendab Yle.

Lisaks suuremale, 50 inimest mahutavale kaldapealsele saunale on järve peal väiksem, 10 inimest mahutav parvsaun, kust on võimalik otse jääauku hüpata.

Parvsauna köetakse paaril päeval nädalas, suuremat sauna iga päev. Külastajaid on murdu ja on päevi, mil kõik soovijad sauna ära ei mahu.

Tykkimäe saun avati Kouvolas aasta tagasi ja selle ajaga on seda külastanud üle 20 000 inimese. Saunast on saanud üks linna suuremaid vaatamisväärsusi.

Veekogu äärde rajatud avalikud saunad on muutunud Soomes viimaste aastate jooksul suureks hitiks. Varem käisid inimesed saunas oma suvilas, aga neid on raske kütta, mistõttu on inimesed hakanud eelistama avalikku sauna, kust saab sarnase elamuse. Lisaks on sellised saunad populaarsed talisuplejate hulgas. Näiteks Lahtis on palju talisuplejaid, aga pole sellist avalikku sauna. Soomes kokku on talisuplejaid poole miljoni ringis.

Avalikud saunad on Soomes väga popid ka turistide hulgas. Näiteks Kouvola saunas käisid möödunud aastal külastajad USA-st, Venemaalt, Jaapanist ja Uus-Meremaalt. Kõige vaiksem aeg oli september. Jõululaupäeval käis aga saunas ligi 300 inimest.

 

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT