NordenBladet – Ostsin täna endale uue kalender-märkmiku “2018” ning muigasin omaette, et mu märkmikud muutuvad aasta-aastalt aina suuremaks. Kunagi mõtlesin, et milleks küll inimestele märkmikud, mis on 2x A4 suuruses, mis kuvavad hiiglaslikult kogu nädalat, täna aga mõtlen, et just sellist oleks mulle vaja. Sain veidi väiksema (ent siiski hiiglasliku!) ning püüan 2018 sellega toime tulla. Mulle meeldib, kui kõik oluline on tindiga mustvalgel kirjas – selle koha pealt olen väga vanamoodne – mulle meeldib näha asju paberil. Mulle meedlib kui saan kiirelt soperdada vajalikke märkmeid, keerata lehti, kuulda lehekrõbinat.

Märkmik on minu suur sõber! Mulle kohe meeldib oma märkmik – ilus ja suur roheliste nahkkaantega mahukas sõber. Kõik mis vaja hoiab meeles! hahaa… Kulutasin mitu tundi, et kõikide erinevate lahtiste lehetükkide ja -nurkade peal olevad märkmed õigesse kohta üle kirjutada ning vana märkmiku olulisemad asjad ümber kopeerida. Ent nüüd see on tehtud ning ülevaade järgmisest aastast silme ees. Seoses märkmikuga tekkis mul mitu mõtet:

1. Kuna NordenBladet´i keskmine lugeaja on 45+ aastane jõukas ja edukas Skandinaavia naine ja OHMYGOSSIP-lehtede keskmine lugeja 32-48 aastane kõrgharidusega seiklushimuline naine, siis järgmine aasta tahaks välja tulla spetsiaalse äri- ja reisihimulise naise aastakalendriga. See võiks olla mahukas, soliidne, kvaliteetne ja usaldusväärne infot täis sõber 2019. aastaks! Mul on väga palju põnevaid ideid, mida siiani mitte ükski maailma kalendermärkmik ei sisalda!
2. Viia läbi NordenBladet lehtede kokku Skandinaavia ürituste korraldajad ja lugejad. Töötan praegu NordenBladet.com lehel välja süsteemi, kuidas seda efektiivselt korraldada. Kui teil tekib häid ideid ja soovitusi, siis kirjutage mulle, sest teie arvamus, armsad lugejad, on minu jaoks kõige tähtsam selle koostamisel!

Olen oma ajagraafiku väga tihedalt planeerinud, mõne koha peal isegi topelt, nii et pean otsustama, mille kasuks valin või siis delegeerima oma kohustusi kellelegi teisele. NordenBladet ja OHMYGOSSIP- lehed osalevad regulaarselt väga paljudel ülemaailmsetel messidel ja konverentsidel ning kuna teeme koostööd väga paljude turismibüroode ja turismiministeeriumitega ning kajastame erinevaid maid ja nende kultuurisündmusi, siis väga suure osa ajast reisime. Lisaks välisreiside kajastamisele hõivab suure osa minu isiklikust kalendrist tööreisid Eesti-Soome-Rootsi vahet – palju on kohtumisi koostööpartnerite ja reklaamiklientidega.

Lisaks NordenBladet´ile ja OHMYGOSSIP- lehtedele  haldan 8 maailma mõistes suure avaliku elu tegelase sotsiaalmeediat + oma teiste veebide/projektide sotsiaalmeediat ja oma andeka viiuldajast tütre Estella Elisheva sotsiaalmeediat, esinemisgraafikut ning koostöid – kõik see võtab palju aega, tööd, nuputamist ja paremate lahenduste otsimist. Ning kõike seda ei suudaks ma teha, kui mul poleks korralikku märkmikku. Minu ostetud märkmik on küll hea — aga mul on mõte, mis teeks üheks märkmikust ideaalse märkmiku!!! — siiani pole ma sellist ühestki maailma otsast veel leidnud! Öeldakse, et head ideed sünnivad töö ja asjade arengu käigus ning see on tõsi!

No ja siis veel kodu, majapidemine ning muud tegemised ja tähtpäevad. Nii lahe, tunnen kuidas elu keeb ja igas päevas on midagi uut ja huvitavat! Paljud päevad sisaldavad mu enda koostatud to-do liste, mis tuletavad meelde, et alustaksin uusi läbirääkimisi-koostöid ning püüaksin luua uusi kontakte! Alates 2017.aastast olen NordenBladet´i; OHMYGOSSIPi ja OHMYGOSSIPteen´i tegemistesse pühendanud ka Estella Elisheva, kes on käinud minuga kaasas pressireisidel, workshop´idel ning messidel  – ta on väga asjalik ja ma tahan, et ta näeb juba maast madalast, mis maailmas toimub. Kuigi ta on vaid 11-aastane, on paljud tema ettepanekud olnud väga head ning edukad ning talle endale silmaringi avardavad. Seega plaanin ka tema 2018. aastasse mitmeid ühiskomandeeringuid, messe ja välisreise lisaks viiuliesinemistele.

Olgu me 2018 aasta “märkmikud” täis põnevaid sündmusi ja saavutusi ning saagu mu idee ideaalsest aktiivse ja eduka naise märkmikust 2019.aastaks teoks!

Kallistan!