NordenBladet — Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni tänasel istungil keskenduti Tondiraba Spordikeskuses läbiviidud sisekontrollisüsteemi hindamise auditile ja otsustati anda seisukoht asutusega seotud protseduuridele.

Erikomisjoni esimehe Andres Herkeli sõnul on erikomisjoni seisukohaks, et endiselt jääb arusaamatuks, mis põhjustel audit ei jõudnud linnavalitsuse istungi päevakorda kohe pärast seda, kui sisekontrolör selle linnapeale esitas. “Selleks ei olnud ühtegi takistust ning Taavi Aas ja Mihhail Kõlvart ei andnud ka erikomisjoni liikmete küsimustele vastates ühtegi mõistlikku selgitust,“ ütles Herkel. „See, et materjal oli saadetud politseile, ei saa olla põhjendus. Samuti jäid selgusetuks muud katsed selle küsimuse osas vastutust eemale veeretada,“ lisas Herkel.

Erikomisjoni aseesimehe Anneli Oti sõnul tuleks hinnata auditi läbiviimisega seotud protseduure ja tulenevalt sellest võtta linnavalitsuse töös arvesse auditi tulemusi. „Praegused ja endised linnajuhid on korduvalt oma tegevust selgitanud. Olen kindel, et linnavalitsus saab selle juhtumi ja auditi aluseks võtta, et olemasolevat linnavalitsuse olukorda parandada ja protseduuride juhtimist tõhusamaks muuta,“ märkis Ott. „Seejuures ei tohiks teema käsitlust politiseerida,“ lisas Ott.

Erikomisjoni istungil kuulati ära Tallinna linnapea Taavi Aas ja endine abilinnapea Mihhail Kõlvart, kes põhjendasid oma seisukohti antud teemal.

2016. aastal viis Tallinna linna sisekontrolöri teenistus läbi auditi „Tondiraba Spordikeskuse sisekontrollisüsteemi hindamine”. Auditi tulemusena esitati Tallinna Spordi- ja Noorsooametile ning Tondiraba Spordikeskusele mitmeid soovitusi.

Erikomisjon arutas antud teemat eelnevalt 4. detsembri istungil.

 

Allikas: Eesti Riigikogu