NordenBladet — Lennukis suitsetamise keeldu ei saa mitte märkamata jätta, kuna seda tuletatakse erilise tähelepanuga meelde ning kuvatakse märguande tulega. Ometi on lennukisse sisse ehitatud tuhatoosid, vahendab Daily Mail.

Suitsetamine on kõikides lennukites keelatud olnud aastakümneid, aga ometi leidub endiselt tuhatoose. Asi on nimelt selles, et reeglite kohaselt peab tualettruumis olema tuhatoos, kui keegi läheb reeglist hoolimata suitsetama – et oleks, kuhu suits kustutada ja tuhka raputada. Vastasel juhul võib tekkida olukord, et suits kustutatakse tualettpotti või suisa prügikasti. Tulekahju vältimiseks on üks turvaline tuhatoos olemas.

Lennukis suitsetamine keelati Ameerikas juba aastal 1988 ning teised lennufirmad läksid riburadapidi sama reegli järgi. Keeld sai kehtestatud, kui aastal 1973 sai 123 inimest surma. Juhtus see, et Varig 820 lendas Rio de Janeirost Pariisi ning oli sunnitud suitsetamisest tekkinud suitsust sooritama hädamaandumise. Arvati, et suits tekkis suitsetamisest, mille koni oli visatud kas tualettpotti või prügikasti. Suits muutus nii paksuks, et mõne minutiga ei olnud võimalik leida enam ei päästevarustust, ega avariiväljapääsu. Enamik reisijatest surid suitsu kätte enne, kui lennuk maanduda jõudis. Ellu jäi vaid 11 inimest, kellest 10 kuulusid personali hulka.

Avafoto: OHMYGOSSIP