NordenBladet — Neljapäeval, 7. detsembril kell 13 toimub Toompea lossi kunstisaalis Riigikogu Toimetiste (RiTo) uue numbri esitlus. Aastalõpu RiTo fookuses on Eesti julgeolekuolukord.

Ajakirja uue numbri esitluse paneeldiskussioonis osalevad riigikaitsekomisjoni esimees Hannes Hanso, komisjoni liige Ants Laaneots ja Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse direktor Sven Sakkov. Paneeli juhib RiTo peatoimetaja Mart Raudsaar. Esitlusest toimub veebiülekanne.

Uues RiTos kirjutab Sven Sakkov, et Eesti välispoliitikal saab olla vaid kaks suurt ja olulist teemat – riigi julgeolek ning ekspordi soodustamine.

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ülema Enno Mõtsa artikkel annab ülevaate tehnoloogia arengu mõjust tuleviku sõjapidamisele. Riigikaitsekomisjoni liikme Ants Laaneotsa kirjatöö räägib Eesti riigikaitse sünnist ja arengust aastail 1991-2017. Tõlkelugudes on juttu tuumaajastust ja sellest, kuidas Venemaa juhib poliitilist sõda Euroopas.

Lisaks julgeolekutemaatikale käsitleb RiTo äsjaseid kohaliku omavalitsuse valimisi ning analüüsib, kuidas kasutasid 16–17-aastased noored võimalust esmakordselt osaleda Eesti kohalike omavalitsuste valimistel.

RiTo 36. numbri tekstid ja joonised on sellest numbrist alates tervikuna koheselt kättesaadavad ajakirja veebilehel. Samas saab lugeda ka kõiki varasemaid numbreid.

Ajakirja on võimalik osta Tallinnas Rahva Raamatu Viru keskuse poest, Eesti Rahvusraamatukogust ja Parlamendi poest Toompeal. Tartus on RiTo müügil Tartu Ülikooli raamatupoes. RiTo on saadaval ka Rahvusraamatukogu veebipoes. Ajakirja saab tellida RiTo kodulehe vahendusel.

 

Allikas: Eesti Riigikogu