NordenBladet — 2017. aasta Põhjamaade raamatukogunädal toimus 13.-19. novembrini, kandes alapealkirja „Põhjala saared“. Nagu heaks traditsiooniks saanud, külastas ka seekordse raamatukogunädala ajal Eestit Põhjala autor, kelleks seekord oli Fääri kirjanik ja kirjandusõpetaja, kunstnik ja marionettnukunäitleja Rakel Helmsdal.

Helmsdal kohtus noorte ja vanade kirjandushuvilistega 13. novembril Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumis ja Kihnu Muuseumis ning 15. novembril Tartu Kivilinna Koolis. Kihnus ja Pärnus oli Rakeli kaasesinejaks Eesti luuletaja ja jutuvestja Veronika Kivisilla.

Rakel Helmsdal (s.1966) on kirjutanud üle 20 raamatu, lisaks näidendeid, lühijutte, luuletusi. Aastatel 2009-2011 oli ta Fääride Kirjanike Liidu president. Rakel juhib omanimelist marionett-teatrit Karavella Marionett-Teatur. Lisaks on Helmsdal mitmekülgselt andekas ja väga koloriitne loojaisiksus, kes tegeleb erinevate kunstivormidega, sh graafilise disainiga.

Oma raamatutega on ta mitmel korral olnud nomineeritud Põhjamaade Nõukogu laste- ja noortekirjanduse preemiale, sealhulgas 2017. aastal raamatuga Hon, sum róði eftir ælaboganum (“Vikerkaare järele”).

Kirjaniku visiit Eestisse sai teoks programmi Nordic Writers Crossing borders raames.

 

Allikas: Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT