NordenBladet — Soome kogunes nädalavahetuseks ligi 1500 arvutihäkkerit ligi 100 riigist, et osaleda Euroopas käesoleva aasta suurimal häkatonil.

Häkatoni korraldab Soome ettevõte Junction ja see on sündmus, kus maailma tipp-programmeerijad tulevad kokku ning võistlevad omavahel eri projektidega 20 000-eurose auhinna nimel. Nende sõit Soome makstakse kinni ning neist loodetakse täiendust Soome IT-firmadele, mis vajaksid kohe ligi 10 000 programmeerijat, vahendab Iltalehti.

Nõudlus on väga suur seetõttu, et maailm on viimaste aastatea muutunud üha digitaalsemaks ning koolitus ei jõua järgi. Samasugune puudus vaevab kõiki IT-ettevõtteid nii Euroopas kui USA-s. Programmeerijatega seotud ettevõtmisi on firmad nõus toetama väga suurte summadega.

Soome ettevõtmises osalejad on välja valitud 4000 kandidaadi hulgast ja 80 protsenti neist on avaldanud valmisolekut Soome tööle jääda. Soomes ollakse huvitatud eriti tipp-programeerijatest, keda teistest eristab suurem loovus. See tähendab oskust lahendada ülesandeid uutmoodi.

Häkaton toimus Aalto ülikooli ruumides Espoos Otaniemis. Üritust toetab ligi 60 ettevõtet. Kaasatud on sadu vabatahtlikke.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT