NordenBladet — Mida oodatakse välisreisilt? Soomlaste Aurinkomatkat korraldatud küsitlus selgitas välja neli peamist põhjust, mida inimesed reisilt ootavad.

1. Lihtsus ja kergus
Kuna reisijad viibivad ka puhkuse ajal veebis, on digitaalteenused igapäevane vajadus. Turistid saavad nutitelefoni rakenduste kaudu rohkem teavet ja näpunäiteid alates restoranide soovitustest kuni ümbritsevate hoonete ja looduseni välja. Murekohti tekitab võib-olla see, et turistid soovivad aina rohkem kohandatud teenuseid, aga leidub ka neid, kes on iseteenindamisest väsinud ja igatsevad otsekontakti.

2. Uue õppimine
Puhkajatele tähendab puhkus midagi enamat, kui lihtsalt rannas vedelemist ja vaatamisväärsustega tutvumist. Elamusterohke puhkus koosneb aktiivsetest ettevõtmistest ja kõige uue õppimisest. Reisisihtkohaga soovitakse tutvuda sügavuti ja kogu see avastamisprotsess on väga huvitav. Paketireisid hakkavad muutuma paindlikumaks.

3. Ehedad kogemused
Reisijad soovivad aina enam kogeda reaalseid ja ehedaid kogemusi. Kui varasemalt oli nt kohalik kokakursus piisav kogemus, siis nüüd soovitakse ka tooraine ise põllult või põõsast üles korjata. Kohalike näpunäited võetakse suure rõõmuga vastu, peamine, et midagi ehedat kogeda saaks. Hea tava hulka kuulub ka kogemuse vahendaja ja võimaldaja toetamine mõne euroga.

4. Üldine heaolu
Inimesed, kes on oma elus üldiselt väga hõivatud ning isegi stressis, soovivad täielikult rutiinist ja survest välja murda. Puhkusesihtkohaks valitakse rahulik ja taastav keskkond. Luksuslikku spaad asendab tihti looduse keskne vaikus ja traditsiooniline kehahooldus, mis taastaks nii keha, kui meelt. Puhkusel soovitakse omandada oskuseid, kuidas tervist ja enesehinnangut edendada.


Avafoto: NordenBladet