NordenBladet — 21.-22. septembril toimub Tallinna Ülikoolis Eesti eesistumise rändekonverents “The EU in the Global Race for Talents: Challenges and Solutions in Strengthening the EU’s Competitiveness”. Konverentsil uuritakse tööjõurännet puudutavate poliitikate hetkeolukorda ja rändega seotud tavasid Euroopa Liidus, vahetatakse mõtteid ning kavandatakse edasisi samme antud valdkonnas.

Tööjõu ränne on tänapäeval üks võtmeteemasid, mis mõjutab riikide majanduslikku konkurentsivõimet ning pakub võimalusi teadmiste levikuks, innovatsiooniks ja majanduskasvuks. Käsitletakse erinevaid tööjõu liikumisega seotud küsimusi. Näiteks arutletakse, kuhu ja mis põhjustel lähevad oskuslikud töötajad ning millised on võimalused Euroopa Liidu riikidel selles vallas koostööd teha või konkureerida. Samuti mõeldakse, kuidas saaks erasektor soodustada talentide liikuvust ning milline peaks olema Euroopa Liidu roll rahvusvahelises kontekstis.

Konverentsile on oodatud kõik, kes puutuvad tööalaselt kokku seadusliku rändega Euroopas või kel on teema vastu huvi, sealhulgas erinevate ELi liikmesriikide ja institutsioonide poliitikakujundajad, erasektori esindajad ja laiem avalikkus.

Konverentsi töökeel on inglise keel, esimese päeva ettekannetel on sünkroontõlge eesti keelde. Üritus on tasuta, kuid eelregistreerumisega siin.

Lisainfo ja täpsem programm on kättesaadavad Euroopa Rändevõrgustiku Eesti kontaktpunkti koduleheküljel.

 

Allikas: Eesti Teadusinfosüsteem
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT