NordenBladet — Esmaspäeval, 17. juulil kell 9 algavad sisseastumiskatsed maa-, mere- ja õhuväe õppesuundade kandidaatidele kaitseväe ühendatud õppeasutuste peahoones (Tartu, Riia 12).

„Kui kandidaadid on kõrgemasse sõjakooli kandideerinud ja langetanud otsuse saada ohvitseriks, siis on nad juba väga hästi ette valmistunud. Mina soovin kõigile jaksu ja edu ning kohtume katsed edukalt läbinutega juba algaval õppeaastal,“ ütles kaitseväe ühendatud õppeasutuste õppeosakonna juhataja Nele Rand.

Katsetele tulijad peavad sooritama akadeemilise testi, läbima kutsesobivusvestluse ning sooritama tegevteenistusse astumise nõudena üldfüüsilise testi. Need, kes on testi viimase 180 päeva jooksul läbinud, saavad lasta arvestada saavutatud tulemust. Kell 9.00 algab registreerimine ja kandidaatide majutamine eelregistreerimise alusel kõrgema sõjakooli ühiselamusse, seejärel antakse täpsem ülevaade eesootavatest sisseastumiskatsetest.

Sisseastumiskatsete tulemused ja pingereas vastuvõetavad õppurid avaldatakse sisseastujate infosüsteemis (SAIS) 24. juulil kell 17. Neile, kes ei jõudnud õigel ajal kandideerida, kuid soovivad samuti kõrgema sõjakooli sisseastumiskatsed läbida, kestab 24. juulini täiendav vastuvõtt läbi SAISi. Täiendava vastuvõtu sisseastumiskatsed kõrgemasse sõjakooli toimuvad 31. juulil.

Katsetele tulles on kandidaatidel vajalik kaasa võtta isikut tõendav dokument (ID-kaart või pass). Sisseastumiskatsete nõuete kohta leiab täpsemat teavet kõrgema sõjakooli kodulehelt  http://www.sojakool.ee/sisseastujale/. Täiendavaid küsimusi on võimalik esitada e-posti aadressil sojakool@mil.ee või telefonil 717 6304.

Kõrgem sõjakool tagab parima juhtimisalase kõrghariduse Eestis. Sõjakooli põhikursuse maa-, mere- või õhuväe õppesuuna lõpetajad saavad rakendusliku kõrghariduse sõjalise juhtimise erialal ja nooremleitnandi auastme.

 

Allikas: Eesti Kaitsevägi
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT