NordenBladet — Maaeluminister Tarmo Tamm osaleb täna, 11. mail Brüsselis toimuval Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusnõukogu istungil.

Nõukogu istungi peamisteks teemadeks on üldise lähenemisviisi kokkulepe kalanduse tehniliste meetmete määruse eelnõu kohta. Lisaks soovib Poola, et Komisjon annaks ülevaate läbirääkimistest kolmandate riikidega Aafrika Sigade katku leviku tõkestamisel.

Lisaks nõukogu istungile kohtub maaeluminister Tarmo Tamm Eesti EL Nõukogu eesistumise ettevalmistamiseks Euroopa Parlamendi saadikute Jan Huitema, Clara Eugenia Aguilera García ja James Nicholsoniga. Kohtumistel arutletakse Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika lihtsustamist ja selle tulevikku. Muu hulgas on arutlusteemade hulgas ka piimapakett, turuolukord, tarneahel, piiritusjookide määruse eelnõu ja vabakaubanduslepingute läbirääkimised.

James Nicholson on Euroopa Konservatiivide ja Reformistide fraktsiooni juhatuse liige, Jan Huitema kuulub Euroopa Demokraatide ja Liberaalide Liidu fraktsiooni ja Clara Eugenia Aguilera García Sotsiaaldemokraatide ja demokraatide fraktsiooni Euroopa Parlamendis.

Maaeluministrit saadavad nõukogu istungil toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai, kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron ning eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Madis Pärtel.

 

Allikas: Maaeluministeerium
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT