NordenBladet — Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras kohtus täna kaitseväe peastaabis Ameerika Ühendriikide strateegilise väejuhatuse planeerimisosakonna ülema kindralmajor Clinton E. Crosieriga.

Eestis töövisiidil viibiv kindralmajor Crosier sai ülevaate siinse regiooni julgeolekuolukorrast ja arutas kindral Terrasega selle alaseid arenguid, samuti arutleti tõkestatud juurdepääsuga tsooni strateegia ning strateegilise tuumaheidutuse teemasid.

Töövisiidi käigus külastas kindralmajor Crosier õppust Kevadtorm ning annab loengu Balti kaitsekolledžis. Eestist suundub kindralmajor Crosier edasi Lätti.

Ameerika Ühendriikidel ja Eestil on kaitsealane koostöö kestnud aastaid. Selle raames näiteks tegi 2016. aasta võidupüha paraadil demonstratsioonlennu Võrus USA strateegilise väejuhatuse strateegiline pommitaja B-52.

USA strateegilise väejuhatuse eesmärk on koostöös riigi valitsuse ning ametkondadega ja liitlastega avastada ja ära hoida strateegilisi rünnakuid Ameerika Ühendriikidele. Väejuhatus vastutab USA tuumavõimekuse ja kosmoseoperatsioonide eest, samuti kübervaldkonna, luure ja side ning globaalse raketitõrjesüsteemi ja massihävitusrelvade vastase võitluse eest. Väejuhatuse peakorter asub Offutti õhuväebaasis Omaha linna lähedal Nebraska osariigis.

 

Allikas: Eesti Kaitsevägi
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT