NordenBladet — Kolmapäeval, 2. novembril kell 14.00 allkirjastavad minister Maris Lauri ja Harku vallavanem Kaupo Rätsepp Haridus- ja Teadusministeeriumi Tallinna esinduses kokkuleppe, mis puudutab Harku valda rajatava riigigümnaasiumi asukohta ja ettevalmistustööde ajakava.

Tabasallu luuakse 540 õppekohaga riigigümnaasium, mis alustab õppetegevust 1. septembril 2020.

„Mitmekesiste valikutega ja nüüdisaegse õppekorraldusega riigigümnaasiumi loomine Tabasallu võimaldab kasvava elanike arvuga piirkonna õpilastel omandada kvaliteetset gümnaasiumiharidust koduvallas ja omavalitsusel keskenduda põhikoolide ja lasteaedade pidamisele,“ ütles minister Maris Lauri.

Kaupo Rätseppa sõnul on Harku vald viimase seitsme aasta vältel teadlikult ja sihikindlalt oma koolivõrku ümber korraldanud ja arendanud. „Viimase seitsme aasta sisse on jäänud põhjalikud ümberkorraldused Tabasalu koolis, uue koolihoone ostmine Harkujärve 6-klassilisele koolile, mida renoveeriti vastavalt kooli vajadustele, täiesti uute 6-klassiliste kodulähedaste koolide avamine Vääna-Jõesuus ja Murastes ning Vääna mõisakooli täielik restaureerimine. Ühtlasi soovib vald ehitada Tabasallu rajatava riigigümnaasiumi kõrvale täiendavalt uue 6-klassilise põhikooli  hoone. Lisaks koolivõrgu arendamisele on vald panustanud ka taristusse, mida on mugavasti võimalik kasutada ka uuel ehitataval riigigümnaasiumil,“ nimetas Harku vallavanem olulisemaid tegevusi.

Koolivõrgu programmiga on Harjumaale kavandatud nelja riigigümnaasiumi rajamine. Kokkulepped on sõlmitud ka Viimsi, Rae ja Saue vallaga.

Harku valla viies koolis õpib tänavu 1600 õpilast. Valla koolivõrgus on üks täistsükli (1.-12. klass) kool – Tabasalu Ühisgümnaasium ja neli I-II kooliastme põhikooli: Vääna Mõisakool koos lasteaiaga, Harkujärve Põhikool, Vääna-Jõesuu Kool ja Muraste Kool. Harku vallas on põhikooli õpilaste arv kasvanud viimase kuue aasta jooksul 1,5 korda (980lt 1495ni) ja kasvutrend jätkub. Koolikohtade nappuse tõttu omandab ligikaudu üks kolmandik ehk 572 Harku valla õpilast põhiharidust väljaspool valda.

 

Allikas: Haridus- ja Teadusministeerium
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT