OHMYGOSSIP — Söömishäired ja tundidepikkune raamatu kirjutamine viis Soome kirjanik Miki Liukkonen´i psühhiaatriahaiglasse. Mehe arvates ei taheta andekate, hella hingega inimeste probleeme näha, kirjutab MeNaiset.

Kirjanik Miki Liukkonen (27) on aastaid võidelnud söömishäiretega. Halvimatel päevadel tarbis ta päevas vaid 800 kalorit ja kehakaal langes 53kg juurde (sealjuures olles ise 181cm pikk). Nendel aegadel oli ta kirjutamas O-nimelist raamatut, millega töötas 10 tundi päevas, jõi liiga palju alkoholi ja magas halvasti. Aastal 2015 järgnes sellele kõigele kokkuvarisemine.

“Oli hommik, värisesin ja nägin välja nagu luukere. Helistasin isale ja ütlesin, et minuga pole kõik korras. Isa tuli järele ja viis psühhiaatriakliinikusse. Sain sealt tugevad rahustid peale ja suutsin neile rääkida kogu oma eluloo ära.”

Haiglas ei suhtutud mehe elatud eloloosse piisava tõsidusega. Kõige enam aitas meest tema ambitsioonid, soov kirjutada ja lähedaste tugi. Miki sõnul ei suhtutud tema nooruseas kogetud endassetõmbumisse tõsiselt, kuna teda peeti alati andekaks ja lihtsalt hellaks poisiks. Ta on ka praegu jätkuvalt selline.

“Paljusid isikuomadusi eiratakse. Ei mõelda, et kui teisel on kehv enesetunne, on tal kehv enesetunne jätkuvalt ka siis, kui ta on kunstnik või tuletõrjuja.”

Kaks aastat pärast murrangut läheb mehel paremini, aga tee on olnud pikk ja söömishäired jätkuvad mingilmääral edasi. “Aga tahaksin sellest olukorrast võitu saada.”

https://www.instagram.com/p/BQFVui2j8YF/?taken-by=mikiliukkonen

https://www.instagram.com/p/xACto1o_LY/?taken-by=mikiliukkonen

https://www.instagram.com/p/BRBOPnSgnOa/?taken-by=mikiliukkonen

Avafoto: Miki Liukkonen @ Instagram
Artikkel tõlgitud veebist MeNaiset