OHMYGOSSIP — Iraaklastel on Helsingi kesklinnas oma maidan, kus nad on löönud üles telgi ja teevad kohapeal süüa ning kannavad kõike otse üle Facebooki* küljel. Iraaklaste maidani loosung on: Õigus elada. Soome varjupaigapoliitika on õigusvastane.

Täna päeval oli iraaklastel Mannerheimintie ääres suuremat sorti meeleavaldus, kus nõuti deporteerimiste peatamist ja skandeeriti, et Iraak pole turvaline. Meeleavaldajatega käis kohtumas Soome siseminister Paula Risikko. Iraaklaste maidani juurde oli neljapäeval, 16. veebruaril kella 22 ajal kogunenud videoülekande põhjal mitusada inimest, neist ligikaudu pooled iraaklased ja ülejäänud soomlastest kaasaelajad ning abilised. Iraaklased rääkisid, et on väga tänulikud Soome riigile ja politseile, kes neid kaitsevad.

Lisaks iraaklastele olid kohal inimesed Afganistanist ja Somaaliast. Meeleavaldajad ütlesid, et nad jätkavad niikaua kuni nende nõudmised rahuldatakse. „Saadame rahu ja armastuse sõnumi sellele rahvale ja sellele riigile,” ütlesid nad.

Facebooki lehekülje aadress: facebook.com/righttoliveinfinland
Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i uudiseid SIIT

Save