OHMYGOSSIP — Pereõde Lilli Gross annab diabeedi ennetamiseks kaks lihtsat nõuannet. Pereõe sõnul on kehakaalu tõus ja II tüübi diagnoosi nihkumine nooremale elueale jätkuvaks probleemiks nii mujal maailmas kui ka Eestis.

„Diabeedi ennetamiseks antud soovitused on maailmas sisult samad ja suunatud inimeste isiklikule elustiilile. Siinkohal nõustun minagi üldiste soovitustega. Tõenäoliselt mitmele tunduvad need soovitused leierdatud igapäevase jutuna. Ah, ära hakka jälle… Kuid siiski, pigem soovitan mõelda nende soovituste peale veelkord igalühel läbi enese,” soovitab pereõde.

Lilli Gross soovitab kõigil mõelda kolmele küsimustele: “Kui palju ma tegelikult liigun?” ja “Kus vahemikus minu kehakaal on?” ja “Mida ma enese jaoks teen diabeedi ennetamiseks?

Siin aga Lilli Gross´i kaks nõuannet, mis on lihtsasti teostatavad:
1.  Suurenda oma füüsilist aktiivsust, kuna see aitab alandada veresuhkru taset ning kehakaalu. Tõsta kõnnitud sammude arvu näiteks parkides auto kaugemale või väljudes ühistranspordist peatuse võrra varem.
2.  Eelista tervislikku toitu, mis sisaldab aeglaselt imenduvaid süsivesikuid ja rikkalikult kiudaineid. Naudi sööki ja ära haara seda käigupealt. Ka see aitab organismil hoida ühtlasemat veresuhkrutaset.

 

Refereeritud artikli täisteksti loe veebilehest Kliinik.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i “Tervis, Keha & Vaimsus” uudiseid SIIT

 

Save