OHMYGOSSIP – Harju maakohtus algab täna (9.jaanuar) kohtuprotsess ASi Pere maksejõuetuse põhjustamises süüdistatava ettevõtja Rein Kilgi ja veel nelja inimese üle. Koos Kilgiga astuvad kohtu ette AS Pere maksujõuetuse põhjustamises süüdistatavad Karl Liivapuu, Kaie Raig ja Neeme Raig ning sellele kaasaaitamises süüdistatav Kristjan Oola.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt oli AS Pere 2012. aasta veebruaris olukorras, kus aktsiaselts ei olnud võimeline enam täitma oma kohustusi ning nõukogu liikmed asutasid tütarettevõtte ja tõstsid sinna üle kaubamärgid ja aktsiaseltsile kuuluvad kinnisasjad koos tehase sisseseadega. Kilk kinnitas, et Eesti õigussüsteemis tal tervikuna kahtlusi pole, isegi kui mõne selle esindaja teadmised majandusest põhinevad Vilde “Pisuhännast” – igasugune äri on teistel naha üle kõrvade tõmbamine jms. “Süüdistus on alusetu ja isegi absurdne. Jään ootama kohtu seisukohavõttu,” ütles Kilk ERR´ile.

____________________________
Rein Kilk (sündinud 8. märtsil 1953) on eesti ärimees. Ta tegutseb või on olnud tegev kinnisvara-, meedia-, metalli-, restorani-, turva-, toiduaine-, trükitööstuse- ja sadamaäris ning metsanduse ja põllumajanduse valdkonnas. Kilgile kuulus varem 50% toidukontsernist AS Pere ja tema omanduses on Eesti suurim erasadam AS Pärnu Sadam. Kilk on tähelepanu pälvinud ka seoses vanade hoonete restaureerimisega. Rein Kilk on 2003. aastast Eesti Sõudeliidu president ja 2004–2012 Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liige.

Avafoto: Rein Kilk (Jaanus Lensment/Scanpix)
Allikas: ERR