OHMYGOSSIP — Kui soovid, et su juuksed oleksid terved, tuleb kindlasti vältida suvalises suunas kammimist. Juuste harjamine tundub lihtsa tegevusena, aga tegelikult on selleks kindlad moodused, vahendab InStyle.

Alljärgnevas on New Yorkis asuva Cutleri salongi stilist Kelsey Osterman´i nõuanded juuste harjamiseks:

1. Vali hoolikalt juuksehari
Kui su juuksed kalduvad takku minema, ei ole metssea karvadega juuksehari sinu sõbraks. Lai juuksehari on pea iga juuksetüübi jaoks sobiv. “Ta harutab juuksed lahti, aga on siiski nende vastu hell, kuna harjased on piisava vahemaaga, mitte liiga tihedalt,” ütleb Osterman.

2. Ole märgade juustega ettevaatlik
Oled ilmselt seda ennegi kuulnud, aga kordame üle: ära kammi juukseid, kui need on veel märjad. Osterman´i sõnul võid sellisel moel põhjustada juuste katkemist, kuna juuksed muutuvad märjana hapramaks. Kui sul on kiire, kammi juuksed laiapiilise juuksekammiga, kuna plastikust piid ei tee juustele nii palju liiga.

3. Suunaga alt-üles
Alguses võib juuste alt-üles kammimine tunduda ebaloomulikuna, aga altpoolt alustades saad juuksepusad probleemideta lahti harutada. Jagad juuksed osadeks ja hakka neid ükshaaval kammima.

4. Eemalda peanahalt kaltsiumsoolad
Peanahale ladestunud kaltsiumisoolad pidurdavad juuksekarvade ainevahetust ja peanaha hapnikuga varustamist. Kaltsiumsoolasid saad eemaldada näiteks Elisheva & Shoshana (E&S) orgaanilise peanaha spreiga. “Magneesiumiga Hair Energy Maximus+ peanaha sprei” on ülitõhus peanahahooldustoode inimestele, kes kannatavad peanaha probleemide käes (kõõm, juuste väljalangemine, psoriaas, dermatiit, seborroiline ekseem, sügelus, peaseen, vms.). Sprei imendub peanahale pihustades ülikiiresti, rakkudesse jõudmiseks kulub 5-15 sekundit. 10 pihustuses on 100 mg (28% RDA).

5. Rasu on juustele kasulik
Osterman usub, et terved juuksed saavad alguse peanahast ning ta soovitabki oma klientidel pöörata erilist tähelepanu juuksejuurtele. Kui olete peanahalt eemaldanud kaltsiumsoolad saab toimida normaalne rasueritus. Peanahal olev loomulik rasu on tervislikja tugevdab juukseid loomulikul teel.

Avafoto: Pexels
Allikas: Ohmygossip.ee