OHMYGOSSIP – Europol avaldab 2016. aasta täieliku statistika alles mitme kuu pärast, kuid möödunud aastad näitavad, et rünnakute arv on pidevalt kasvanud. Samuti on kahe aastaga pea kahekordistunud terrorismikahtlusega vahistatud isikute arv.  2016. aastal on Euroopa Liidus toime pannud rünnakutes hukkunud ühtekokku ligi 150 ning viga saanud 800 inimest. Europoli statistika aga ei anna lootust rünnakute vähenemiseks, vahendab Õhtuleht.

Esmaspäeva hilisõhtul (19.detsember) tuli teade Berliinist, et sealsel jõuluturul on terrorirünnaku tagajärjel hukkunud ja vigastada saanud mitukümmend inimest. Berliini rünnakut võrreldakse juulis toimunud Nice’i rünnakuga, sest ka nüüd sööstis veoauto rahvamassi sekka. Ent 2016. aastal oli hukkunutega rünnakuid veel:

18. veebruaril Rochdale’is (Suurbritannia) – kaks ISISe toetajat peksid surnuks imaami, kuna väidetavalt oli too tegelenud musta maagiaga
22. märtsil Brüsselis (Belgia) – Islamiriigi organiseeritud kolm üheaegset rünnakut, kaks lennujaamas ning üks Maalbeeki metroojaamas, mille tagajärjel hukkus 35 ning viga sai ligikaudu 340 inimest.
10. mail Münchenis (Saksamaa) – koidikul ründas saksa mees rongijaama vahetus läheduses noaga inimesi, hüüdes samal ajal “Allahu Akbar”. Üks inimene hukkus ning kolm said raskeid vigastusi.
13. juunil Magnanville’is (Prantsusmaa) – ISISe toetaja pussitas oma naabrimeest ning võttis pantvangi naabrinaise ja tema poja. Politsei lasi haarangu käigus ründaja maha ning leidis naise surnuna.
14. juulil Nice’is (Prantsusmaa) – prantslaste rahvuspühal sõitis 31-aastane tuneeslane linna promenaadil rahva sekka, tappes sellega 86 ja vigastades 434 inimest. Vastutuse rünnaku eest võttis Islamiriik.
24. juulil Reutlingenis (Saksamaa) – süürlasest asüülitaotleja ründas söögikohas noaga töökaaslasi. Rase Poola päritolu naine hukkus ning viga said veel kaks inimest.
26. juulil Saint-Étienne-du-Rouvray’s (Prantsusmaa) – kaks ISISe toetajat ründasid kirikus preestrit, tapsid ta ja vigastasid veel teist hoones viibinud inimest. Politsei eriüksus piiras kiriku sisse ja lasi ründajad maha.
16. oktoobril Hamburgis (Saksamaa) – Islamiriigi toetajate organiseeritud rünnak, mille käigus hukkus 16-aastane ja viga sai 15-aastane nooruk.

Allikas: Õhtuleht