OHMYGOSSIP — Selle kuu esinemisi alustas Külli Tomingas 13. detsembril Milano Casa delle Arti’s (Kunstide Majas). Siinsel jõulukontserdil astus üles Ensemble Piseri, dirigendiks Piercarlo Sacco, viiulisolistiks Francesca Bonaita. Kõlasid osad Johann Sebastian Bachi „Fuugakunstist“ (Contrapunctus I, III, IV, V ja IX), Franz Schuberti Rondo A-duur D438 viiulile ja orkestrile, Külli Tomingas laulis orkestri saatel kaks aariat Giovanni Paisiello ooperitest „Nina“ („Il mio per quando verrà“) ja „La Molinara“ („Nel cor più non mi sento“) ning siis kõlasid keelpilliorkestri versioonis Ástor Piazzolla palad „Jorge Adioa“ ja tango „La muerte del Ángel“. 18. detsembril esitatakse sama kava veelkord, ja siis on kontserdipaigaks Milano Teatro Spazio 89, siinsel afišil nimetusega „Estrosi, ariosi e virtuosi“.

Reedel, 16. detsembril laulis Külli Tomingas kontraaldi partiid Camille Saint-Saënsi „Jõuluoratooriumi“ ettekandel, teos kõlas Milano Bareggio regioonis asuvas kirikus Chiesa Santi Nazao e Celso, juhatas Pierino Colombo, esitajaiks koor Paradiclum Singers ja instrumentaalansambel (Milano Keelpillikvartett, harmooniumil Carlo Capra ja harfil Federica Sainaghi), oratooriumi solistid olid sopran Si Min Guo, metsosopran Giuseppina Salemme, alt Külli Tomingas, tenor Hun Kim ja bariton Mauro Bonfanti. Selles kavas kanti ette ka Bachi, Mozarti, Fauré ja Mascagni palu.

21., 22. ja 23. detsembril toimuvad sama kavaga kontserdid Milano regiooni kolmes erinevas paigas – Milano kirikus Chiesa Santa Maria degli Angeli, Milano kirikus Chiesa dello Spirito Santo ning Locate di Triulzi San Vittore kirikus. Siin on Händeli Con certo gosso, Bachi kontsert h-moll ja Badinerie Süidist nr 2 h-moll, kolm osa Antonio Vivaldi oratooriumist „Gloria“, kus 6. osa „Qui sedes“ laulab kontraaldina Külli Tomingas, samuti esitab ta koos sopran Son Jiye Ongiga 3. osa „Laudamus te“. Õhtu lõpetab Milano praegushelilooja Pippo Molino teos „Angelus“ sopranile, kontraaldile ja keelpillidele, kus Külli Tomingas laulab kontraaldi partiid. Selles kavas mängib Orchestra Nuova Cameristica, dirigendiks on Maurizio Dones, kes on selle kollektiivi peadirigent ning samas ka Doni-äärse Rostovi Muusikateatri peadirigent Venemaal, samuti ka tunnustatud helilooja.

Ka läinud kuul laulis Külli Tomingas oratooriumisolistina Itaalias. See toimus Bachi poja Johann Christoph Friedrich Bachi (1732-1795) oratooriumi „Die Kindheit Jesu“ ettekandel. Toona esines ta koos Mosaic Chamber Orchestraga, mida dirigeeris Denis Zanchetta ning see kontsert leidis aset Milano lähistel asuva Bollate San Martino kirikus.
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT