OHMYGOSSIP — Lapsevanematel on suur roll oma laste väljakujunemisel ja sellel, millised inimesed neist täiskasvanuna kujunevad. Women´s Health kogus kokku 4 viisi, kuidas isad mõjutavad laste tulevikku.

Terves kehas terve vaim
Käesoleva aasta jaanuaris koostatud uuring paljastab, et tütred, kellel on oma isaga hooliv ja sõbralik suhe, suhtuvad enese tervisesse lugupidavamalt, kui need, kelle isa on vähem sõbralik ja nõudlikum. Tervise all peetakse silmas tervislikku toitu ja enesekindlust oma keha suhtes.

Sotsiaalne elu
Uuringus selgub, et need tütred, kellel möödusid mängimise hetked koos isaga läbi soojuse ja positiivsuse, on ka tulevikus paremad suhtlejad. See võib tulla sellest, et läbi helluse areneb lastel välja empaatiavõime.

Intelligentsus
Lapsepõlves koos isaga tehtud stimuleerivad tegevused (lugemine, muuseumites käimine, mängude mängimine jne) on seotud kõrgema IQ tasemega. Nendel hetkedel, kui aju areneb, võivad isad lastele edasi anda teadmisi, mistõttu lapsed muutuvad pikemas perspektiivis targemaks.

Karjäär
Uuringu paljastab, et tütred, kes on kasvanud kodudes, kus vanemad jagavad kodutööd võrdselt, omavad suure tõenäosusega karjäärialaselt kõrgemaid eesmärke ja väldivad stereotüüpseid soorolle.

Avafoto: PantherMedia/Arne Trautmann/Scanpix