NordenBladet— Ohmygossip.ee toob teieni mõned hotellid, mis ennevanasti tegutsesid hoopis vanglana. Enamus neist on jätkuvalt ajaloo jälgedega.

1. Liberty Hotel, USA
Bostonis, aastal 1851 ehitatud Charles Street´i vanglas hoiti linna kõige kriminaalsemaid kurjategijaid. Vangla tingimused olid nii kohutavad, et aastal 1970 hakkasid sealsed asukad selle vastu mässama. Vangla suleti aastal 1990 ja kriminaalid suunati ümber uude kinnipidamisasutusse. Endine vangla renoveeriti luksushotelliks ja seal on peaaegu 300 tuba.

 

https://www.instagram.com/p/BN5uLmjgXVf/?taken-at=29746

2. Malmaison Oxford Castle, Suurbritannia
Oxfordi loss ehitati juba aastal 1066, aga vanglana hakati seda kasutama alles aastatel 1700. Vangla tegutses üle 200 aasta. Aastal 1996 renoveeriti hoone uueks ja sellest tehti hotell.

https://www.instagram.com/p/BMMzT2Sg2Um/?taken-at=799927150

 

3. Hotel Katajanokka, Soome
Üks muljetavaldavamaid hotelle leidub meie lähedalt – Helsingist. Vanim hotelli osa pärineb aastast 1837 ja enamik aastast 1888. Vangla toimis alguses maakonnavangla ja uurimisvanglana. Vangla lõpetas tegevuse aastal 2002 ja aastal 2007 alustas see toimimist hotellina. Ruumides viidi vahepealsel ajal läbi üüratu uuenduskuur. Hotelli keskne koridor, välisseinad ja müür on muuseumi kaitse all.

4. Alcatraz Hotel, Saksamaa
Saksamaa keisriaja endine vangla on muudetud hotelliks ja selle nimi on näpsatud San Fransisco kuulsalt vanglalt. Hotelli külalised võivad soovi korral magada trellide taga ja pesta ühis dušhiruumis. Trellide taga olevates tubades on kehvemad tingimused, kui teistes renoveeritud mugavates tubades ja ka hinnad on seetõttu madalamad – ühe öö hind alates 49€.

 

https://www.instagram.com/p/BJsxwYAD8T4/?taken-at=263329079

5. Hi-Ottawa Jail Hostel, Kanada
Kanada Ottawas aastatel 1800 ehitatud vangla tingimused olid üsna muserdavad. Vangid veetsid suurema osa ajast lukustatud kambrites, ilma korraliku valgustuse, kütte, konditsioneeri ja tualettideta. Ehitis tegutses vanglana kuni 1972 aastani, misjärel muudeti see noorte hotelliks. Hosteli toad meenutavad jätkuvalt vanglakambreid, aga on tunduvalt mugavaks muudetud.

https://www.instagram.com/p/BNia_FKAMs-/?taken-by=hiottawajail

 

https://www.instagram.com/p/9uRblUlsxz/?taken-by=hiottawajail

6. Jailhotel Luzern, Šveits
Luzern´is oli alguses 8 eraldi torni, kuhu kurjategijad vangistati. Alles 1860-ndatel koondati kõik vangid ühte kohta ja selleks valiti vana hoone, mida ümbritses sügav vallkraav. Kahjuks mahtus sinna vaid 55 vangi, mistõttu muutusid vangla olud kitsaks. Aastal 1998 suleti vangla ametlikult ja sealsed kurjategijad viidi linnast väljapoole asutusse. Järgneval aastal avati tühjaks jäänud hoones juba hotell, kus on tänini märke ajaloost.

https://www.instagram.com/p/2bp_csmf_7/?taken-at=4896716

 

https://www.instagram.com/p/BCC0_tZRx0a/?taken-at=4896716

 

Avafoto: Hi-Ottawa Jail Hostel, Kanada (Instagram/@hiottawajail)

Lähete reisile? Soodsaid majutuspakkumisi leiate siit (sisesta soovitud sihtkoht, kuupäevad ja vaata hindu):



Booking.com

Mõistliku hinnaga reisikindlustuse aga siit: