OHMYGOSSIP — Tuntud Soome laulutekstide autor ja publitsist Harri Rinne elab juba aastaid Hiiumaal Kärdla linnas. Eestlastele on ehk enim tuntud Mikko Alatalu laulud, millest enamiku sõnad pärinevad just nimelt Harri Rinne sulest.

“Hiiumaa on ideaalne koht kunstnikele,” rääkis Harri Rinne “Prillitoosile”. Ise sattus ta saarele juhuslikult juba palju aastaid tagasi. “Ostsime suvekoha Kassarisse ja ütleme nii, et armumisele järgnes armastus,” kirjeldas ta Hiiumaa võlu. “See on loodus, inimesed ja kultuur.”

Video
Harri Rinna (Väljavõte ETV saatest)

 

Rinnele on sümpaatne see, et saarel saab nautida tõelist loodust, mitte vaid kunstlikke parke. Lisaks päris metsale ja merele oskab ta rõõmu tunda ka puukidest, põdrakärbestest, parmudest, kitsedest ja kõigest elavast enda ümber. Lisaks vaimustab teda asjaolu, et kohalikud elanikud omavad puukütte ja aiaga kodusid ning nad teavad, kuidas toit nende lauale jõuab. “Seda kumbagi ei toimu normaalses linnas, see lihtne seos on ära kadunud.”

“Kõik soomlased küsivad: “Mis ta teeb seal?” Ma elan siin!” kinnitas Rinne, et igavust ta saare peal kindlasti ei tunne.

Küsimusele, kas Rinne on Hiiumaal juba n-ö oma inimene, vastas mees, et hiidlaseks ta nagunii kunagi ei saa. “Isegi minu laps ei saaks, kui ta siin oleks sündinud, aga lapselaps juba saaks, võib-olla. Aga see ei tähenda, et ma ei saaks inimestega juttu ajada ja nendega läbi.”

 

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT