OHMYGOSSIP — 8. detsembril anti Eesti Teatriliidus üle Eesti Rahvuskultuuri Fondi Kristi ja Siim Kallase fondi stipendium Anu Lambile. Kristi ja Siim Kallase fondi halduskogu koosseisus Jaak Allik, Rein Lang, Siim Kallas, Maret Maripuu ja Margus Mikomägi otsustas, et Kristi ja Siim Kallase fondi stipendiumi saab Anu Lamp, vahendab ERR.

Stipendium anti Anu Lambile tunnustamaks ja toetamaks tema teejuhi ja õpetaja rolli kümnete endiste ja praeguste Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Lavakunstikooli üliõpilaste suunamisel Eesti ajaloo ja kultuuri suurmeeste elulugude tundmaõppimisele ning eesti kirjandusloo tüvitekstide esitamisele, eriti silmas pidades tema rolli lavastuste “Elagu, mis põletab”, “… ja Sõna sai lihaks”, ning “Keskööpäike” loomisel.

2017. aastal lisandub Kristi ja Siim Kallase fondi juurde uus stipendium lavastusprojekti toetuseks, milles kavatsetakse kujutada ja mõtestada mõnd Eesti ajaloos aset leidnud sündmust või protsessi, mis avab meie ajaloos tähelepanuväärset rolli mänginud ja tänaseks meie hulgast lahkunud üksikisiku vaimse pärandi või eluloo seigad. 2017. aasta stipendiumideks on eraldatud 10 000 eurot.


Avafoto: Anu Lamp (Toomas Huik/PM/Scanpix)
Allikas: menu.err.ee

Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT

Save