OHMYGOSSIP — “Hommik Anuga” saates oli külas Eesti lastefilmi “Nukitsamees” režissöör Helle Karis ning Kusti tegelast kehastanud Ülari Kirsipuu, kes rääkisid selle filmi 35. sünnipäeval veidi toonastest mälestustest.

Filmi “Nukitsamees” režissöör Helle Karis tõdes saates “Hommik Anuga”, et ühe filmi ajatuse aluseks on ise sellesse uskumine. “Kui sa teed filmi tänapäevase mõttega, et ma tahan nüüd ja kohe midagi öelda, siis see ei pruugi homme enam kõlada sinu jaoks,” tõdes ta ja nentis, et “Nukitsamehes” oli ka kõigi kollide ja tegelaste aluseks luua nad just niiviisi nagu sa lapsepõlves ette kujutasid. “Ega laps ei lähe seda vaatama, kui ta ei usu, et neid pole olemas.”

“Nukitsamehes” Kustit kehastanud Ülari Kirsipuu kinnitas, et kui ta toona filmi casting‘ule sattus, siis ta ei uskunud, et sellest läbi läheb ning filmis rolli saab. “Ma enda sattumist filmi seostan pigem sellega, et ma olin mingi kindla tüpaažiga, mitte sellega, et ma oleksin eriti hea näitleja olnud.” Samuti tõi Kirsipuu välja, et filmi nähes oli ta pisut üllatunud, et Kusti ei rääkinud tema häälega. “Teatud aja ma käisin dublaažis, aga eks mul oli halb diktsioon ja mingi hetk sellest loobuti,” tõi ta välja ning tõdes, et ta ei tea siiani, kes tegelikult Kusti häält luges. “Mina ei mäleta ka, kes tema tegelast dubleeris,” ütles režissöör Helle Karis.

Anu Välba selgitas, et tegelikult soovis ta saada endale saatekülaliseks ka Nukitsameest kehastanud Egert Solli. “Ta ei tule, sest ta on tüdinud sellest, kuidas meedias teda tänitatakse,” selgitas Helle Karis.

Samuti tõi Ülari Kirsipuu välja, et kuigi ta võib pidada enda elus ükskõik mis ametit ja teha mida tahes, siis iga viie aasta tagant kaevatakse välja just see, et ta oli kunagi Kusti ühes lastefilmis. “Tõenäoliselt kui keegi mind millegagi seostab, siis on see “Nukitsamehe” film,” ütles Kirsipuu ja tõdes, et see käib temaga kogu elu kaasas.

Režissöör Helle Karis ütles, et temal ei tule enam filme. “On otsustatud, et ma olen filmide tegemiseks liiga vana ning samuti on leitud, et need asjad, mida mina teha tahan, neid publik ei mõista,” tõdes ta ja kinnitas, et temal on tegelikult mitmeid mõtteid, millest võiks filmi teha.

 

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT