OHMYGOSSIP — “PÖFFi kaheksa ja pool” keskendus lõpetuseks Sven Grünbergile ning tema 60. sünnipäevale. Helilooja ning muusik rääkis lähemalt, mida tähendab tema jaoks filmimuusika.

“Filmimuusika on hoopis midagi muud kui kontsertmuusika,” ütles helilooja Sven Grünberg “PÖFFi kaheksa ja pooles” ja selgitas, et kontsertmuusika puhul peab sajaprotsendiliselt toimima muusika ise. “Filmis on keerukus selles, et sa ei tohigi end kogu aeg täiel määral maksma panna, sa pead arvestama teiste komponentidega,” tõdes ta ja lisas, et filmis on episoode, kus muusika võtab enda kanda kogu dramaturgia, aga enamasti on situatsioonid, kus ei tohi tappa teksti ja mõtet. “Vahel peab olema ka täiesti taga taustal või isegi jätma paljutähendusliku pausi ja end üldse mitte väljendama.”

Sealjuures tõdes aga Grünberg, et niipea kui algab muusika, kaugeneb film reaalsusest ja dokumentalistikast. “See kõik on muidugi tõepoolest keeruline, kus ennast üldse mitte näidata kuni selleni, et sa pead sajaprotsendiliselt kandma filmi mõtet enda muusikaga.”

Samuti tutvustati “PÖFFi kaheksa ja pooles” värsket Eesti dokumentaalfilmi “Šuša”.

 

Avafoto: Sven Grünberg (Liis Treimann/ Scanpix)
Allikas: menu.err.ee

Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT