OHMYGOSSIP — Jaak Ojakäär sündis 1958. aastal. Ta l?petas Tallinna pedagoogilise instituudi orkestrijuhtimise eriala. Aastal 1980 asus ta tööle Eesti Raadiosse. Jaak oli armastatud raadiohääl, keda iseloomustas laitmatu muusikamaitse, suured teadmised ja sümpaatne esinemismaneer.

Ta sai kiiresti raadiokuulajate hulgas populaarseks. Tema eriline sümpaatia kuulus džässile. Armastuse džässmuusika vastu sai ta kaasa kodust, kus isa Valteriga veedeti palju aega muusikat kuulates ja selle üle arutledes. Üks tema populaarsemaid saatesarju Vikerraadios oligi koos isaga tehtud “Vikerkäär”. Lisaks raadiosaadetele avaldas Jaak Ojakäär koos Valter Ojakääruga ka raamatuid Eesti heliloojatest.

Vikerraadio mälestab head kolleegi ja andekat raadiomeest. “Vähestel inimestel on raadiohääl. See hääl oli temal, see tekitas kuulajates usaldusväärsust. Ja muidugi tema teadmised. Isa kõrvalt ta ju oli neid õppinud ja ta oli nende sees olnud kogu eluaja. Pluss oma huvi ka nendesse valdkondadesse, kuhu isa nina ei toppinud – ikka rokkmuusika ja biitmuusika, oma lapsepõlve iidolid oli ta põhjalikkuseni ära õppinud,” rääkis Jaak Ojakäärust pikaaegne kolleeg ja toakaaslane Vikerraadios Jaan Elgula ERR-i raadiouudistele.

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT