OHMYGOSSIP —Eile kell 15.00 kukkus kell ning rohkem Eesti Laulu võistluslugusid vastu ei võeta. Viimasel tunnil oli telemajja kohale tulnud aukartust äratav hulk Eesti muusikuid.

Nii mõnedki muusikud esitasid mitu võistluslugu. Teiste hulgas näiteks Ziggy Wildist tuntuks saanud Laura Prits, kes tuli kahe palaga. Üks neist valmis Ewert Sundja, Bert On Beatsi ja rootslase Niklas Marklundiga. Laulud sündisid Eesti Laulu akadeemias. Pritsi enda sõnul oli tegemist väga põneva protsessiga ja varem pole ta sellist stiili viljelenud nagu nüüd uute võistluslugudega. “Ei pea ju olema kogu aeg ühe asja juures,” kommenteeris ta Menule antud intervjuus.

Helina Risti, kes möödunud aastal lõi Eesti Laulu konkursil laineid Zebra Islandi koosseisus ning imeliselt sädelevas rohelises lavakostüümis, tõi tänavu laulu, mis talle enda sõnul meeldib isegi rohkem kui eelmise aasta oma. Kostüümivaliku pärast ta praegu veel siiski ei muretse.

Rasmus Rändvee oli sel aastal võistlusele tulnud sooloartistina ning temagi lugu pärineb Eesti Laulu akadeemiast. Laulja sõnul oleks ta väga tänulik, kui poolfinaali jõuab ning Eesti Laul on tema jaoks uus algus, et hoog jälle käima saada.

Kõige viimasena lubati erandkorras oma laul võistluskasti poetada Daniel Levil, kes liiklusummiku tõttu saabus kohale alles kell 15.08.

Eesti Laulu peaprodutsent Mart Normet loodab väga, et võistlus tuleb ka sel aastal väga kirev, kuna ta ei taha näha ühenäolist sõud, vaid pigem ikka 20 näoga.

Kui varem said konkursil osaleda vaid Eesti autorid, siis tänavu on võimalus ka välismaistel laululoojatel. Välismaa autorid tohivad olla laulu kaasautorid juhul, kui vähemalt pooled laulu loojatest on eestlased või Eesti Vabariigi residendid. Sealhulgas ei piisa sellest, kui ainult sõnad on kirjutanud eestlane.

Üks muusika autor või autorite kollektiiv võib osaleda Eesti Laul 2017 konkursil kuni kolme lauluga. Samuti tohib üks artist esitada eelžüriile kuulamiseks maksimaalselt kolm laulu. Konkursile esitatud laulu pikkus ei tohi olla üle kolme minuti. Laulu sõnad ega muusika ei tohi olla avalikustatud enne 01.09.2016.

Eesti Laul 2017 poolfinaalid toimuvad 11. ja 18. veebruaril. Konkursi finaal toimub 4. märtsil Saku Suurhallis ja piletid on juba müügil.

 

Avafoto: Väljavõte ERR videost
Allikas: menu.err.ee

Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT

Save