OHMYGOSSIP — Juunis 2017 toimub Tallinnas supergraafika festival Mextonia, mille käigus kaetakse värviliste maalingutega mitmed Tallinnas asuvad hooned. “Festivali käigus, mis toimub järgmise aasta juunikuus, koguneb kuskil nädala jooksul grupp kunstnikke üle maailma, et maalida valitud pinnad üle Tallinna sünnipäevakingitusena Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul,” tutvustas plaani Mextonia festivali projektijuht Sigre Tompel.

Idee pärineb ajast, kui Sigre külastas Mehhikot ning tutvus sealsete kunstnike ning kireva tänavakunstiga. Lagunevad, ilmetud ja hallid Tallinna avalikud pinnad kaetakse kava kohaselt hiigelsuurte seinamaalingutega, millel on kujutatud olulisi eestlaste identiteeti kujundavaid kultuurisündmusi läbi riigi ajaloo. Festivali üks peamistest eestvedajatest MTÜ Nueve Arte Urbano esindaja Édgar Sánchez on Mehhikos teinud 650 seinamaali.

Video

 

“Meil on juba viisteist ideed olemas, näiteks laulev revolutsioon ja metsainimene. Me peame rääkima selle riigi kultuurist ja seepärast me tahamegi luua sellist nõukogu ekspertidest, kes õpetaksid meid tundma Eesti kultuuri. Me kuulame kindlasti kohalikke eksperte ja püüame leida sobiva ja täiusliku lahenduse, mis kirjeldab Eesti kultuuri nendel suurepärastel hoonetel,” ütles Sánchez.

Supergraafika festival Mextonia toimub 14.-22. juunini 2017 Tallinnas.

 

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT

Save