OHMYGOSSIP — Hooaja jooksul salvestatakse kaheksa saadet, kus oma oma kogemuste, rollide ja mõtetega astuvad publiku ette NUKU teatri näitlejad ehk nukukad: Taavi Tõnisson, Anti Kobin, Liivika Hanstin, Kadri Kalda, Helle Laas, Laura Nõlvak, Katri Pekri, Kaisa Selde, Lee Trei, Tiina Tõnis, Jevgeni Moissejenko, Tarmo Männard, Mart Müürisepp, Mirko Rajas, Andres Roosileht, Riho Rosberg, Mihkel Tikerpalu ja Are Uder. Juttu tuleb kõigest sellest, mis neid puudutab ja mis korda läheb. Saated jõuavad vaatajateni NUKU uhiuuest Ferdinandi saalist ning igale salvestusele on alates novembrikuust oodatud ka publik.

NUKU “Kontakt” jääb laias laastus truuks Kinoteatri algatatud ja kahe hooaja vältel Linnateatri näitlejatega läbi viidud formaadile. Tegemist on jätkuvalt portreesaatega, mis avab saatekülaliste isiksust, tausta, loometeed ja unistusi. Taavi Tõnisson astub esimeses saates koos hea sõbra ja kolleegi Anti Kobiniga areenile. “Et kõik hästi läheks ning näitlejail julgem ja publikul põnevam oleks, oleme juba mitu kuud intervjuusid ette valmistanud, proovinud leida üles kõige põnevamad seigad näitlejate loometeel ja elus. Igas saates tuleb esitusele ka helilooja Markus Robami loodudja Samuel Becketti näitemängust “Oodates Godot’” inspireeritud muusikapala, millele näitlejad loovad nukuteatri vahendeid kasutades etüüde. Igasse “Kontakti” mahub ka nukuteatrikunsti ajalugu läbi huumoriprisma tutvustav videolõik,” ütles Tõnisson.

Linnateatri “Kontakti” tegemisi vaatasid paljud põnevusega. “Kui NUKU teatril avanes võimalus saatega jätkata, haarasime sellest kohe kinni. Suur kummardus ja tänu Tallinna linnateatrile, Kinoteatrile ning Eesti Rahvusringhäälingule juba tehtud töö eest. Praeguseks hetkeks, mil esimene saade on kohe töösse minemas, on protsess juba olnud äärmiselt hariv, vahva ning meeldiv. Ma väga loodan, et “Kontakt” on tulnud, et jääda pikemaks, ning teha ring peale kogu Eesti teatrielule ja inimestele,” sõnas teatrijuht Joonas Tartu.

Saate salvestused ehk kohtumisõhtud publikuga toimuvad edaspidi 8. novembril, 12. detsembril, 10. jaanuaril, 13. veebruaril, 14. märtsil, 11. aprillil ja 16. mail. Saade on eetris kolm päeva pärast salvestust, reede õhtuti kell 21.40 ETV ekraanil.

NUKU teater ja muuseum tähistab sel hooajal oma 65. juubelit, mille üheks osaks on uuenenud teatrikompleksi avamine vanalinnas. Etendused teatrimajas algavad 13. oktoobril, uus osa avatakse 13. novembril.

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT