OHMYGOSSIP — Elmo Nüganenile anti Peterburis Ermitaaži teatris üle 13. Balti Tähe autasu ning tegu on preemiaga, mida antakse igal aastal üle teatrifestivalil Baltiiski Dom kultuuritegelastele inimlike suhete arendamise ja tugevdamise eest Balti regiooni riikide vahel. “Ringvaates” rääkis Nüganen sellest preemiast lähemalt.

Lavastaja Elmo Nüganen tõdes “Ringvaates”, et tema ei oska Balti Tähe tähtsust teiste Venemaa preemiatega võrrelda. “Seda preemiat antakse välja 2004. aastast ning seda annab välja Peterburi linn, seega ta on Peterburi, mitte Moskva preemia,” ütles Nüganen ja lisas, et Eestist on seda preemiat saanud viis inimest. “Kõigi nende preemiasaajate taust on see, et Venemaa mõistes on nad dissidendid,” selgitas ta ja nentis, et preemia on enamasti saanud kultuuriinimesed. “Ametlikult on seal kirjas, et preemia antakse humanitaarsete- ja kultuurisidemete arendamise eest,” ütles Nüganen.

Video

 

Nüganen selgitas, et film “1944”, mis oli põhiliseks põhjuseks, miks ta Balti tähe preemia sai, on Venemaal tegelikult keelatud. “Seda võib näidata festivalidel, kuid kinolevis seda ei ole,” ütles Elmo Nüganen ja selgitas, et ta soovis küll preemia saamise raames toimunud seansi ajal minna hoopis üht teatrietendust vaatama minna, kuid tal soovitati seansi lõpuni saali jääda. “Seda soovitati teha, et ma saaksin vastata pärast seanssi tulevatele küsimustele.”

 

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT

Save