OHMYGOSSIP —Eesti loomakaitse selts plaanib maailma loomapäeva ka siin tähistama hakata! “Tänavu plaanime loomapäeva raames teha homme heategevusliku loomade kogupereürituse, kuhu on oodatud inimesed kuulama loomadest, loomade vajadusest. Meil on kohal eksperdid ja üllatusesinejad,” rääkis Eesti loomakaitse seltsi kommunikatsioonijuht Mariann Prooses ETV saates “Terevisioon”. Üritus toimub aianduskeskuses Hortes.

Prooses ütles, et igas neljandas Eesti peres kasvab koer ja kolmandas kodus kass. “Võib öelda, et Eestis on üsna palju lemmikloomi, Eesti on üsna lemmikloomasõbralik riik,” kiitis ta.

Telekaamerate ees oli ka päästetud merisiga Theodor ja tema perenaine Helene Urva, kes ei näe põhjust, miks peaks looma poest ostma. “Ma ei ole vist pärast kümnendat eluaastat, kui ma hamstri ostsin, endale looma poest ostnud. Ma olen kõik kassid ja muud loomad saanud sarnasel teel, kas kellelgi on üle. Alati on mõni loom, kellel on vaja uut kodu,” selgitas ta.

Rahvusvaheline loomade päev sai alguse 1931. aastal tunnustamaks kõiki maailma loomi ja tähistamaks positiivset mõju, mida loomad meile omalt poolt annavad.

 

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT

Save