OHMYGOSSIP — 6. kuni 12. oktoobrini toimub kinos Sõprus filmifestival Moekunstikino, mille raames näeb nädala aja jooksul moele keskenduvaid dokumentaalfilme. “OP” uuris festivali korraldajatelt, miks sellist üritust vaja on.

Moekunstikino asutaja Helen Saluveer kinnitas “OPis”, et tal on olnud rõõm moefilme Eesti kinopubliku ette tuua juba kümme aastat. “Üheksa aastat toimus see üritus PÖFFi raames, kuid juba mõnda aega oli tunne, et see publik väärib enam tähelepanu,” nentis Saluveer ja lisas, et seetõttu otsustas ta moefilmidele eraldi ürituse teha.

Video

 

“Võib ju mõelda, et mood on tühine asi, aga kui võtta ellujäämise seisukohalt, siis meil on vaja hapnikku, vett, süüa ja riided, eriti just meie kliimas,” ütles moekunstik Piret Ilves.

Saluveeri sõnul koosneb Moekunstikino kava põhiliselt just dokumentaalfilmidest, mis avavad moemaailma tausta. “Seal on portreefilme, põnevaid hetki moeajaloost kui ka üldiselt sellest ajaloost rääkivaid filme,” tõdes ta. “Kõige esimene film, mis selle aasta programmi jaoks valitud sai, on “Rätsepmeister Yohji Yamamoto”,” tõi Moekunstikino korraldaja välja kavast enda lemmiku ja mainis lisaks ka filmi “Mai esimene esmaspäev”.

 

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT

Save