OHMYGOSSIP — Ettevõtja ning ajakirjanik Tiit Pruuli käis 2016. aasta jooksul nii Antarktikas kui Arktikas – “Ringvaate” stuudios rääkis ta mõne sõnaga nendest reisidest.

Reisimees Tiit Pruuli tõdes “Ringvaates”, et ta on normaalne põhjamaa inimene, kes tahaks ikkagi enamasti soojemapoolsematele maadele reisida. “Sel aastal ma püüdsin süstemaatiliselt läheneda asjale – käisin suvel ära Antarktikas ja just hiljuti tulin tagasi Arktikast,” ütles Pruuli ja lisas, et on raske öelda, kumb ägedam on. “Enamike inimeste jaoks ei ole kummalgi pool midagi vaadata – üks igav jää ja vete väli – tegelikult on aga mõlemal pool oma ilu ja võlu,” selgitas reisimees.

Kuigi nii Antarktikas kui Artikas on tipphetkedel mitukümmend kraadi külma, siis Tiit Pruuli selgitas, et tema käis seal ajal, kui oli vaid mõni kraad külma. “Seljas olid aga ikkagi soojad sokid ning vastavad riided,” tõdes ta ja lisas Artika kohta, et näiliselt armsad jääkarud olid seal reisides väga suureks ohuks. “Iga kord, kui me kummipaatidega väiksele ringkäigule läksime, siis oli meil relvastatud saatja kaasas.” Arvestuslikult on Arktikas 20 000 jääkaru, kellest nad nägid umbes kümmet. “Neil on toidu otsimisega keeruline ning seega on nad tihti väga näljased.”

Tiit Pruuli aga nentis, et kui ta läheks ühte neist kohtadest tagasi, siis pigem eelistaks ta Antarktikat. “Kui Arktikas on põhiliseks ohuks jääkarud, siis Antarktikas on põhilised õnnetused seotud just jäämägedega.”

 

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT