OHMYGOSSIP — Leidub tegevusi, mida ei tasu ette võtta tühja kõhuga. All on 5 tegevust, mille toome Medical Daily vahendusel teieni.

Tee või kohvi joomine
Kas alustad päeva pelgalt kohvi või teega? See võib tuua kaasa rohkem kahju, kui kasu. Kohvijoomine tekitab makku juurde rohkem happelisust, mis võib omakorda põhjustada kõrvetisi ja seedehäireid. Tee jällegi takistab maomahlade eritumist ja vähendab sappi ja happeid. See võib viia isutuseni.

Ravimite tarbimine
Leidub ravimeid, mida tulebki manustada tühja kõhuga või enne sööma hakkamist, aga enamasti tuleb neid võtta koos toiduga või peale söömist. Väga oluline on see asjaolu arsti käest järele uurida. Ravimit, mis võib põhjustada oksendamist või iiveldust, tuleks võtta peale söömist, sest siis võivad kõrvalnähud leebemalt kulgeda. Ravimite võtmine peale sööki vähendab ka mao ärritumist, seedehäireid ja maohaavandite ohtu. Kui võtad ravimeid peale toitu, võivad need seeläbi paremini organismi imenduda.

Trenn
Võid mõelda, et kui lähed näljasena trenni, salened kiiremini, aga tegelikult see nii ei ole. Tulemuseks võib olla see, et organism hävitab rasva asemel hoopis lihaseid, kui trenn on raske.

Alkohol
Kui tarbid alkoholi tühja kõhu peale, jõuab see kohe vereringesse. Alkohol läbib kiiresti kogu keha ja laiendab veresooni. Pulss ja vererõhk langevad ajutiselt.

Reisimine
Tühja kõhuga reisimine tekitab näiteks merel olles kergemini merehaigust. Reisimiseks sobiks kaasa kasvõi kerge söök. Tasub vältida selliseid toite ja jooke, mis tekitavad kõhupuhitust.

Avafoto: Pilt on illustreeriv ( Instagram /official_alexadol)