OHMYGOSSIP — Homme õhtul kell 20.20 eetrisse jõudev ühistöö on Eesti ja Läti rahvusringhäälingu venekeelsete toimetuste esimene koostööprojekt. Tulevikus plaanitakse ekraanile tuua iganädalane Balti riikide ühissaade.

Läti stuudios on külas europarlamendi liige Andrei Mamykin, füüsik ja Läti ülikooli teadlane Vjatšeslav Kašejev, internetiportaali Meduza direktor Galina Timtšenko, rannavõrkpalli Euroopa meister Aleksandr Samoilov, kommunikatsiooniteadlane Olga Protsevskaja, Läti endine haridusminister Vjatšeslav Dombrovski, Riia Tšehhovi-nimelise teatri näitleja Dana Tšernetsova, Läti presidendi ekspertide nõukogu liige Jelena Matjakubova, politoloog Andrei Berdnikov ja pianist Andrei Osokin.

ETV+ stuudiosse on oodatud ettevõtja Tatjana Tolstaja, festivali Kuldne Mask peakorraldaja Eestis Svetlana Jantšek, Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart, Protoroni tegevjuht Jana Pavlenkova.

Kolmapäeva õhtul otse-eetrisse jõudva telesilla saatejuhid on Aleksei Dunda (LTV7) ja Dmitri Fefilov (ETV+).

Stuudiokülalised püüavad üheskoos vastata küsimusele, kas vene keelt kõnelevad inimesed Euroopas ja Balti riikides, vene emigratsiooni esindajad, on tõepoolest väga sarnased või nii ainult tundub? Koos vaadetakse tulevikku ning arutletakse oma tegemiste ja võimaluste üle.

«Vaatamata ühiste teemade olemasolule pole meie riikides suheldud kuigi palju omavahel otse või tehtud midagi koos. Ja veelgi vähem suhtlesid omavahel inimesed, kelle emakeel on vene keel. Päevakajalised teemad, uudised, sündmuste hinnang mõlemas riigis – need tulid teistelt. Kuid venekeelsete televisioonide sünniga tekkis hea õhustik ajakirjanike koostööks, kus ka nende otsustada on igapäevase uudisvoo kulg,” ütles ETV+ peatoimetaja Darja Saar.

LTV7 venekeelse toimetuse peatoimetaja Olga Proskurova märkis, et mõnikord tundub talle, et telekanali LTV7 venekeelne toimetus on ETV+ tegijatega sõprussuhetes juba terve sajandi. “Mul on väga hea meel, kui ka meie vaatajatest saavad sõbrad. Nii jääbki vaid üle ehitada ühendav sild,” lausus ta.

Läti telekanali LTV7 venekeelne toimetus alustas tegevust 8. septembril 2014, ETV+ jõudis eetrisse eelmise aasta 28. septembril.

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT