OHMYGOSSIP — Mart Kadastikul ilmus uus raamat “Nüüd ma siis kirjutan”, mis pajatab Postimehe telgitagustest, mille kauaaegne peatoimetaja Kadastik oli.

“Ma olen hästi õnnelik, et see täna jõudis müüki. See on selles mõttes hästi oluline, et võrreldes minu varasemate raamatutega oli selle ilmumine tähtis, sest meie perekond vähemasti nüüd, kui see raamat on väljas, on šantaaži alt väljas,” rääkis Kadastik ETV saates “Ringvaade”.

Video

 

Kadastik ütles talle tehtud ähvardused pole väljamõelnud ning suve keskel helistas Postimehe praeguse omaniku Margus Linnamäe firma jurist Hannes Haamer tema tütrele. “Aastaid ei ole see inimene minu tütrele helistanud, siis korraga helistas ja teatas, et minuga hakkavad juhtuma väga halvad asjad,” ütles Kadastik. Mehe sõnul vihjas Haamer sisule, mida Margus Linnamäe enne raamatu avaldamist kartis. “Ähvardus oli väga konkreetne, et kui ma ei muuda oma suhtumist Margus Linnamäe suhtes, ehk ma peaksin raamatus teistmoodi kirjutama, siis minu vastu käiakse KGB kaardiga,” ütles Kadastik.

Raamatus rullub lahti neli aastakümmet Eesti ajakirjanduse ajalugu, teljeks Eesti suurima ajalehe Postimees ja suurima meediaettevõtte Eesti Meedia ülesehitamine. Kadastik ütles, et tahtis oma loo lõpuni välja ausalt ära jutustada. “Nüüd see raamat kaitseb ennast ise. Kindlapeale tuleb sellele vastulööke ja katseid mind kompromiteerida,” rääkis Kadastik.

Ta lisas, et see, mis raamatus on, selle üle otsustab lugeja. “Mina rääkisin nii nagu minule teadaolevalt tõde on,” ütles Kadastik. Kadastik toob avalikkuse ette nii mõndagi igavesest võitlusest meedia sees ja selle ümber, millest lugejad seni pole midagi teadnud.

Avafoto: Scanpix

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT