OHMYGOSSIP — Pärand võib osutuda innovatsiooniallikaks mitmesugustes kultuuri- ja majandusvaldkondades, ka loomemajanduses. Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsleri Anne-Ly Reimaa sõnul on kolmanda kultuurifoorumi rõhuasetus Ida-Virumaa noortel.

“Noored on need, kes meie pärandit ning traditsioone edasi kannavad. Neil on toredaid ideid ja projekte, kuidas eri rahvuste kultuuripärandit tulevastele põlvkondadele huvitavaks ning kiiresti muutuvas maailmas kunsti-, muusika-, filmi- ja disainimaailmas innovaatiliseks muuta,“ rääkis Reimaa.

Rahvakultuuri ja selle arendamise võimalustest uute väärtuste loomisel tänapäeva kultuuriruumis inspireerivaid foorumil osalejaid mõtlema ja arutlema Ukraina päritolu Eesti muusik Ruslan Trochinski ning Eesti moedisainer Piret Puppart.

Narva kultuurifoorumi on ellu kutsunud Eesti Kontsert ja Kultuuriministeerium ning selle eesmärk on aidata kaasa Eestis tegutsevate eesti ja venekeelsete kultuuri-, hariduse- ja noorsootööühenduste koostööle Ida-Virumaa mittetulundusühingute ja kohalike omavalitsustega.

Kultuurifoorumil osalevad Narva ja Ida-Virumaa kultuuriühingute esindajad, kultuurikorraldajad, haridus- ja noorsootöötajad, noorteorganisatsioonide, Eesti Kultuurikoja ja kohalike omavalitsuste asutuste esindajad.

24. septembril tähistatakse Eesti rahvuste päeva, mis meenutab Eestimaa Rahvuste Foorumi esmakordset kogunemist 1988. aastal. Sellel deklareeriti eri rahvuste valmisolekut toetada põlisrahva püüdu taastada Eesti omariiklus ja demokraatlik elukorraldus.
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT