OHMYGOSSIP — Sel nädalal jõuab kinodesse Toomas Hussari värske mängufilm “Luuraja ja luuletaja” – “Ringvaate” stuudios olid filmi peaosalised Rain Tolk ja Jan Uuspõld.

Video
Filmi “Luuraja ja luuletaja” võtted lõppesid juba möödunud aasta novembris, kuid kinodesse jõudis see alles nüüd. Jan Uuspõld kinnitas, et kogu materjal tundub aga siiani värske. “Tihti on niiviisi, et pead end uuesti kurssi viima, et vaadata, millega oli tegu – “Luuraja ja luuletaja” oli minu jaoks nii suur roll, et see ei ole mul üldse meelest läinud, isegi kui seda treilerit vaadata, siis on kõik meeles,” üles Jan Uuspõld “Ringvaates”. “Head näitlejatööd on saavutad tänu sellele, et stsenaarium on väga täpselt kirjutatud ning režissöör andis meile võimaluse teha proove pea sama palju kui teatris,” selgitas Uuspõld ja lisas, et enamasti nii palju proovi teha ei saa. “Ma vaatan ka ise seda filmi ega näe seal absoluutselt näitlejate tehtud vigu.”

Rain Tolk nentis, et Toomas Hussar on väga struktureeritud režissöör. “Ta teab väga hästi, mida ta teeb, ning filmi ajal väga palju duubleid teha ei tulnud,” kinnitas Tolk ja selgitas, et tema karakteri puhul oli oluline roll just välimusel “Toomas oli väga järjepidev minu keha karvkasvu jälgimisel – juba kevadest saadik hakkas ta jälgima, ega ma ometi midagi kusagilt maha ei aja,” selgitas Rain Tolk ja ütles, et habe oli tema enda oma. “Me mõtlesime tükk aega, mis võiks olla Miku arhetüüp ning leidsime, et kõige paremini sobiks talle 1950. ja 1960. aastate biitkirjanik, kelle pilte me seejärel palju uurisime,” tõdes ta ja lisas, et filmi idee sai Hussar tegelikult magavast Marko Mägist. “Ta läks mingile luuleüritusele, kus Marko Mägi magas ning kui äkitselt ärkas, siis tõusis püsti ja karjus valjusti “Anarhia” – selle sündmuse järel sai Toomas Hussar aru, et peab luuletajast filmi tegema, luuraja lisandus sinna alles hiljem.”

Filmi “Luuraja ja luuletaja” maailma esilinastus toimus Karlovy Vary filmifestivalil 2016. aasta juulis, Eestis jõuab teos kinodesse aga tuleva nädala lõpus.

 

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT