OHMYGOSSIP — Käesoleva aasta Cannes’i filmituru ajal toimusid kohtumised mitmete välisprodutsentidega, kes tundsid huvi Eesti kui potentsiaalse võttepaiga vastu ning avaldasid soovi võttepaikadega lähemalt tutvuda. Külaliste hulgas on filmi- ja teleprodutsente mitmetest nimekatest tootmisfirmadest nii Saksamaalt, Prantsusmaalt, Islandilt, Itaaliast ja Suurbritanniast.

Reisi käigus toimuvad kohtumised Eesti produtsentide, Eesti Filmi Instituudi, Tartu filmifondi ja Ida-Viru filmifondi esindajatega. Külalistele esitletakse Tallinnasse 2018. aasta lõpuks kavandavat filmilinnaku projekti, mis koosneb Läänemere regiooni suurimast stuudiokompleksist ja koondab erinevad filmivaldkonnaga seotud ettevõtted, et tekiks nn one stop shop põhimõttel filmikeskus.

Välisprodutsentidele tehakse ka ülevaade käesoleva aasta veebruaris avanenud uuest rahvusvahelist koostööd edendavast toetusprogrammist Film Estonia, mille eesmärk on kutsuda Eestisse välismaiseid filmitegijaid ja võttegruppe, soodustades seeläbi väliskapitali juurdevoolu Eesti majandusse.

Tartus kohtuvad külalised Tartu linnapea ja Tartu filmifondi esindajatega ning Mäetagusel tutvustavad Ida-Viru filmifondi esindajad sealseid filmimisvõimalusi.

Välisprodutsendid tutvuvad potentsiaalsete võttepaikadega nii Tallinnas, Tartus, Lõuna- ja Ida-Eestis. Muuhulgas käiakse Sangaste ja Alatskivi mõisates, tutvutakse Supilinnaga Tartus ja Tallinna vanalinnaga, külastatakse Eesti Rahva Muuseumi Tartus ja Lennusadamat, Kultuurikatelt kui ka Patarei vanglat Tallinnas. Ida-Virumaal käiakse Mäetagusel, Selisoo rabas ja ka Kohtla kaevanduspargis.

Tutvumisreisi korraldab Eesti Filmi Instituut koostöös Tartu ja Ida-Viru filmifondidega ning Eesti filmitootjatega.
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT