OHMYGOSSIP — Teet Daaniel ujus esimese eestlasena üle Gibraltari väina, kokku 18 kilomeetrit nelja tunniga. “Mitte ühtegi lisaliigutust ei ole mõistlik teha, see võib pärast maksta sulle eduka ujumise,” rääkis Daaniel ETV saates “Ringvaade”, mis oli tema edu valem.

Gibraltari väin on koht, kus kohtuvad Vahemeri ja ookean, mistõttu on seal väga tugevad hoovused, mis võivad ujujad kanda hoopis Hispaania rannikule. Ühtlasi ujuvad vees delfiinid, haid ja paljud ohtlikud vee-elukad. “See ei olnud võistlus, see oli vallutusretk. See on maailmas väga tuntud ujumine, väga paljud inimesed tahavad seda teha, kuid väga vähesed jäävad sõelale. Need inimesed on õnnega koos, kes sealt üle jõuavad,” tõdes Daaniel.

Daaniel startis neljaliikmelises meeskonnas, kus ülejäänud ujujad olid hispaanlased. Lained ulatusid teekonnal aga lausa kahe ja poole meetrini. “See oli ikka päris õudne ja ime, et me sinna üldse kohale jõudsime,” ütles Daaniel, kes ujus Euroopast Aafrikasse.

Ta lisas, et on vaimselt selleks distantsiks valmistunud aastaid. “Katkestamismõtet mul mitte hetkekski pähe ei tulnud,” kinnitas ta. Daaniel rääkis, et üle väina ujumine oli talle väljakutse, aga läbi selle lootis ta inimestele lähemale tuua laste ja noorte diabeeti.

 

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT

Save