OHMYGOSSIP — Juba tänae antakse üle Eesti disainiauhinnad ning Marko Reikop vaatas sel puhul üle, milliseid asju on disainerid välja mõelnud. Disainer Karl Annus tutvustas ETV saates “Ringvaade” nähtamatuid prille, millega ta kandideerib noore disaineri auhinnale. “See antakse kuni 30-aastasele noorele disainerile ja see töö, mis ma olen viimase kahe aasta jooksul teinud, on see, mille põhjal hinnatakse seda noort disainerit,” rääkis Annus. Imepisikesi prille jagab mees kodulehel lausa tasuta.

Disainiauhinna Säsi 2015 võitja Aap Piho disainis aga Eesti esimese ukselingi. “See oli üks peamisi eesmärke disainitud ukselingi puhul, et ta oleks käepärane,” rääkis Piho, kes hindab tagasihoidlikku disaini.12.-18. septembrini toimub festival Disainiöö, mille on ellu kutsunud Eesti disainerite liit eesmärgiga teha Eesti disain nähtavaks ning aidata üldsusel lahti mõtestada disaini olemust.

PIDULIK AUHINNAGALA TOIMUB reedel, 16. SEPTEMBRIL kell 20.00 Kultuurikatla black box saalis.  Disainiöö raames toimuval galal kuulutatakse välja parimad tootedisainis, teenuse- ja veebidisainis ja graafilises disainis ning antakse välja ka tunnustused parimatele noortele disaineritele. Esmakordselt antakse sel aastal välja ka elumuutva tootedisaini ja koos Proeksperdiga elumuutva targa lahenduse auhinnad.