OHMYGOSSIP — Kanadast pärit kunstnik Bonar (Oliver Bonnard) tundis juba enne teose loomist huvi Eesti ajaloo vastu ning ühe festivali korraldaja Salme Liivrandi abiga leidis ta ka esimesed teadmised Kalevipoja. Ta tutvus lähemalt Eesti rahvuseepose sisuga ning maalis Telliskivi Loomelinnaku seinale A3 Kalevipoja, mis on imetlusväärne kõikide möödujate jaoks.

Street Art Jam’i eestvedajate Ita Puusepa ja Salme Liivrandi sõnul on loodud kunst kättesaadav kõigile – imelisi teoseid saab nautida mitte galeriis, vaid jalutuskäigul Telliskivis. Sel aastal leiab Street Art Jam aset 6ndat korda ning sündmuse eesmärk on Tallinna tänavapildi rikastamine professionaalsete tänavakunsti teostega ning teadlikkuse tõstmine tänavakunstist. Festivalile on kaasatud nii nimekad välismaa kusntnikud kui ka kohalikud kunstnikud. Eelnevate aastate jooksul on festival jõudnud Mustamäele, Uude Maailma, Tondile, Järvele, Nõmmele, Tartu maanteele ja Telliskivi Loomelinnakusse. Sellel aastal on plaanis kaunistada lisaks ka Sauet ja Juhkentali.

Ita Puusepa sõnul muutub Tallinn selliste kunstiteostega avatumaks, atraktiivsemaks ja värvilisemaks. Ta lisab, et illegaalset sodimist jääb vähemaks. “Mitmeaastane kogemus on end tõestanud, et pinnad, mida varem pidevalt soditi, säilivad tänu hea tasemega kunstiteostele puhtana, uut sodi sinna üldiselt peale ei teki,” teab ta.

Lisaks on Street Art Jam veel seinte otsingul selle aasta festivaliks! Potentsiaalsetest festivaliseintest võib teada anda meilitsi: streetart@balticsession.com.
Sel aastal on toimub Street Art Jam’i raames kogu järgnev:
12.-15.08 – Bordalo loob prügiskulptuuri Telliskivi Loomelinnakus F-hoone peasissepääsu kõrvale
3.-4.09 – Tänavakunstiloeng ja -töötoad Uue Maailma Tänavafestivalil

Avaleht


6.-12.09 – Bonar teostab seinamaalingut Telliskivi Loomelinnakus seinal A3
15.-18.09 – Seinamaali loomine Saue seinale
1.10-6.11 – Näitus “Hävita mind / Destroy me” Vaba Lava ruumides Telliskivi Loomelinnakus
17.10 – Seintepuhastusaktsioon
18.10 – Sisejoonistamine. Tänavakunsti teemalise filmi linastamine. Diskussioon Mehhikost pärit kunstnikega Himed ja Reyben
https://www.facebook.com/himedreyben/
23.10 – Tänavakultuurifestivali JJ Street Baltic Session 2016 finaalpäev Nordea Kontserdimajas.

Avafoto: Baltic Session
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT