OHMYGOSSIP — Sume Suvelõpp alustab 24. septembri keskpäeval Pärnu keskraamatukogus, kus toimuvad mõnusad ettevõtmised kogu perele. Merelugusid ja muinasjutte vestab Pärnu kohalik jutuvestja Jaak Känd. Ühist meisterdamist ja näpuosavuse proovilepanekut juhendab Triin Laas. Kohtumine muusikutega, Mick Pedaja, Hando Jaksi ja Johanna Eenmaga annab võimaluse huvilistel vestelda õhtul üles astuvate artistidega, küsida küsimusi ning saada aimu neid inspireerivatest asjadest.

Sumeda Suvelõpu teine osa toimub kultuuriklubis Tempel. Kontserte annavad Mick Pedaja ja I Wear* Experiment, neid soojendavad noored muusikud Steven Ilves ning Gäroly Rohelsaar, kes õpivad Sütevaka humanitaargümnaasiumis.

Mick Pedaja on Raplast pärit laulja ja laulukirjutaja. Tema muusikat võib kirjeldada kui segu ambient’ist, akustilisest folgist ja new age’ist, kus loodushääled kohtuvad hõljuvate kõlamaastike ja helimustritega.

Eepilise elektroonilise popi kooslus I Wear* Experiment on juba mõnda aega teinud ilma nii kohalikul kui rahvusvahelisel muusikaväljal. Neid on kiitnud rahvusvahelised muusikaväljaanded Louder Than War, The Line Of Best Fit ja MTV Iggy. Nende debüütplaat on oma erilise kujundusega nomineeritud ka Eesti disainiauhindade ühes kategoorias.

Sumedat Suvelõppu korraldab MTÜ Kultuur aitab hingata, mis on kahe pärnaka, Merli Antsmaa ja Hannele Kändi eestvedamisel sündinud kultuuriühing. Antsmaa sõnas, et tal on hea meel Suvelõppu ellu viia heade sõpradega. “Kultuuriklubi Templit veab ülikooli kursusekaaslane Andres Tölp, abis on head MTÜ-kaaslased, pereliikmed ja kauaaegsed koostööpartnerid raamatukogust,” lausus ta.

Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT