OHMYGOSSIP — “Ringvaate” saatejuht Marko Reikop käis koos Anu Välbaga Berliinis Rose d’Or galaüritusel, kus toimus ka suur foorum, millel tutvustati põnevamaid Euroopa teleformaate. Reikop rääkis, kuidas kulges kohtumine koomik John Cleese’iga ning milline oli Euroopa parim telesaade.

Rose d’Or galal kohtus Marko Reikop ka tuntud Briti koomiku John Cleese’iga, kellega oli tal paar minutit isegi võimalik vestelda. “Kui me temaga rääkisime, et me oleme Eestist, siis tõmbas ta meid ninast, väites, et ta ei tea, mis riik Eesti on – tegelikult oli ta sellega väga hästi kursis ning ta soovis isegi, et me Anuga kahekesi pisut eesti keeles vestleksime,” ütles Marko Reikop “Ringvaates” ning kinnitas, et hiljem ei oleks nad Cleese’iga kindlasti jutule saanud, kuna koomik pälvis üritusel ka elutööpreemia. “Pärast oli tema ümber suul hulk inimesi, kes kõik teda saadud preemia puhul õnnitlesid ja autogramme nõusid.”

Samal ajal toimus Berliinis ka suur foorum, kus erinevate Euroopa riigitelevisioonid tutvustasid enda värskeid telesaateid. “See on loodud selleks, et oleks võimalik endale erinevaid teleformaate üle osta.” Reikopi lemmikuks kujunes Norra telesaade, kus pannakse omavahel võistlema reaalsed arstid ning Google-doktorid. “Tiimide ette tuleb üks inimene, kellele on tegelikult juba diagnoos pandud – ühel pool on aga reaalsed arstid, kes peavad tunnuste põhjal tema haiguse kindlaks tegema ning teises võistkonnas on suvalised inimesed, kes hakkavad Google’i otsingumootorist otsima vastavat haigust.”

Huvitavaks telesaateks pidas Marko Reikop ka saadet, kus olid kaks meest 18 päeva järjest kogu ööpäeva telekaamerate ees, kus neid oli pidevalt võimalik ka vaadata. “See saade osutus aga võimatuks, kuna 15 päeval see katkestati ühe osaleja poolt – katkestanud mees ei teadnud enam, kas ta peaks olema see persoon, kes ta on teleekraanil või võib ta olla ka tema ise.”

Telesaateks, mille Reikopi arvates võiks ka ETV üle osta, oli saade, kus jälgiti pagulaste telefonikõnesid enda lähedastele. “Lesbose saarele oli üles pandud üks telefon, kust siis põgenikud said helistada enda lähedastele Süüriasse – need kõned olid lindistatud ning emotsioonid üles filmitud.”

Euroopa parimaks telesaateks sai aga “If Walls Could Talk”. “See saade kujutas endast olukorda, kus otsitakse välja vanade majade ajalugu ning taaslavastatakse see – tihti lõppes see isegi sellega, et maja restaureeriti vastavalt vanadele kirjeldustele,” kinnitas Marko Reikop.

 

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT