OHMYGOSSIP —Endine kino Helios avas 18. septembrini taas uksed, et pakkuda Disainiöö festivali külalistele suurt disaini kobarnäitust. Eesmärgiks on näidata, et disain pole vaid silmailu. 

Heliskulptuurid, värvimängid ja valgusinstallatsioonid on need küljed, mille alt Heliose kinos üles seatud kobarnäitust vaadatakse, vahendas “Aktuaalne kaamera”. Näitus üritab lagundada raame ja mõista, mille eest disain seisab.

Kui disaintoodete puhul näeb sageli vaid lõpp-produkti, siis Helioses on mitmed disainerid välja toonud oma loomingu köögipoole, avades vaatajale loominguprotsessi tausta. Disainer Elmet Treier toob välja, et disaini puhul erineb sageli algne idee lõpp-protsessist väga suurel määral ja näitus toob inimesteni selle, mis toimub disaineri töötoas.

Disainer Elmet Treier ütles, et näitusel on näha, millised on suvalistest materjalidest tehtud prototüübid ning milline lõpptoode ise. “Minul on siin väljas taburet või pukk, mis sai alguse tegelikult lõikelauast, arendades teemat edasi, jõudes sellise tooteni.”

Näitusel saab kuulata, mis häält teeb raud, nautida valguse ja varju mängu või hoopistükis pöörata pilk ühiskondlikele valupunktidele. Disainiöö festivalil on Heliose kinos lisaks kobarnäitusele õhtuti ka filmiprogramm.

 

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT