OHMYGOSSIP — Sügishooajal esietendub neli uuslavastust. Esimesena jõuab 24. septembril publikuni Philipp Löhle näidend “See asi“, mille lavastab Laura Mets ning mille kunstnikuks on Illimar Vihmar. Rännaklavastuse jooksul läbitakse koos vaatajatega seitse erinevat Endla teatri ruumi, mille jooksul valgustatakse kaelamurdvalt ja koomiliselt meie globaliseerunud, tehnologiseeritud ja kiireltmuutuva maailma ilu, valu ja elu. Laura Metsa ja Illimar Vihmari koostöös esietendub 9. septembril suures saalis ka Lewis Carrolli “Alice Imedemaal“. Muusikalise koguperelavastuse laulud loob Feliks Kütt, koreograafia Rauno Zubko. Lisaks professionaalsetele näitlejatele on kaasatud ka kohalikud tantsulapsed.

Juubelikuul oktoobris esietendub Ingomar Vihmari lavastuses Ray Cooney tragikomöödia “Mitte praegu, kallis!“, peaosades Tambet Seling ja Märt Avandi. Samal õhtul, 22. oktoobril, mängitakse Küünis sajandat korda Sepo Seemani monolavastust “Eesti mees ja tema poeg“. 5. novembril esietendub Israel Horrowitzi tragikomöödia “Minu vana daam“, mille peaosas on Endla teatri grand old lady Lii Tedre, kellele sekundeerivad Egon Nuter ja Carmen Mikiver. Lavastuse toob vaatajateni Enn Keerd, kunstnikuks on Marion Undusk.

Lisaks etendustele jätkab Endla ka Teatrikinoga. Selleaastase väärtfilmivaliku teevad filmirežissöörid Katrin ja Andres Maimik. Valikus on näiteks Kuldkloobusele nomineeritud “Vääramatu jõud“ ja Austria skandaalse režissööri Ulrich Seideli dokumentaalfilm “Keldris“, võimalusel saab näha ka Nukufilmiga koostöös auhinnatud “Isandat“ ja “Amalimbot“. Filmiprogrammi näidatakse teisipäeviti ning esimene linastus toimub 27. septembril. Lisaks Euroopa filmidele näitab Teatrikino ka uusi eesti filme – juba 11. oktoobril linastub suures saalis Vallo Toomla “Teesklejad“, mille peaosades on Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Mari Abel ning Endla näitleja Meelis Rämmeld, kes on lubanud ka linastusel kohale olla.

Endla Teatrigaleriis on hetkel üleval Rein Tääkeri näitus, mis on pühendatud Eesti kroonile. Oktoobris on kavas kaks näitust – Evelin Järve joonistused ning teatriteemaline näitus, mis seotud Endla teatri inimestega. Novembris saab külastada ühe olulisima Pärnust pärit arhitekti Olev Siinmaa 135. sünniaastapäevale pühendatud näitust ning detsember on traditsiooniliselt laste- ja noortekuu.

Samuti alustab Endla teater oktoobris vestlussarjadega Teatrikohvikus, jätkuvad ka populaarsed jazziklubid. Esimene vestlus toimub juubelinädala raames oktoobris ning teemaks on “Milleks Pärnu linnale Endla teater?“.

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT