OHMYGOSSIP — Ugala hooaja avapidudel on traditsiooniks saamas, et armastatud näitlejad ja kultuuritegelased astuvad üles ootamatus rollis, tehes avalikkuse ees oma DJ-debüüdi. Kui eelmise hooaja avapeol astus esimest korda DJ-pulti Ugala grand old lady Luule Komissarov ja teised pikaaegsed trupiliikmed, siis sel korral võtavad laval koha sisse ja tantsitavad peolisi hoopis uuslavastuste külalisstaarid Märt Avandi, Paavo Matsin, Laura Peterson ja paljud teised.

Lavale astuvad:

– Anne Türnpu, Jaak Lutsoja ja Lauri Lüdimois. Improvisatsiooniline etteaste “Soo” motiividel (külalisnäitlejad, lavastus “Soo“)

– Annika Lindemann (kunstnik, lavastus “Vanaema ja Issand Jumal”)

– Laura Kalle (näitleja-dramatug, noortelavastus “Tasujad”)

– Mikk Jürjens (külalisnäitleja, noortelavastus “Tasujad”)

– Ringo Ramul (näitleja-lavastaja, lavastus “Võlur Oz”)

– Karl Robert Saaremäe (külalisnäitleja, lavastus „Võlur Oz“)

– Märt Avandi (külalisnäitleja, lavastus “Sätendav pimedus”)

– Laura Peterson (külalisnäitleja renoveeritud Ugala teatrimaja avalavastuses “Nähtamatu daam”)

– Urmas Lennuk (lavastaja, lastelavastus “Tõde ja õigus”)

– Ott Kangur (Ugala uus peakunstnik, lavakujundused uuslavastustele “Tasujad” ja “Gogoli disko“)

– Paavo Matsin (Ugala 97. hooaja lõpulavastusena lavale jõudva romaani “Gogoli disko” autor)

Peasaalis dirigeerib kogu tantsuõhtut Ugala trupiga novembris liituv legendaarne näitleja Terje Pennie (lavastus “Emadepäev”), kes juhatab Ugala uute jõudude DJ-etteasted sisse ja välja.

Kuna peoõhtu on suuresti inspireeritud Paavo Matsini menukast romaanist “Gogoli disko”, siis kummardusena algteosele avatakse esmakordselt Viljandi linnas üheks õhtuks ajaloo esimene trammipeatus, millest igal täis- ja pooltunnil väljub Unistuste Tramm. Kõigil soovijail on võimalus sõita sellega tasuta peole ja hiljem vanalinna tagasi. Peatus püstitakse veinibaari Mulks ette (aadressil Posti 18).

Omamoodi tavaks on kujunemas, et teatri hooaja avamine langeb kokku Viljandi sünnipäeva ning väikefestivaliga Viljandi Music Walk. Kõik kolm omavahel põimunud tähtsündmust ja nendel osalevad inimesed ühinevad pikal piduööl Ugalas lõputuks tantsumaratoniks.

Nii asuvadki Ugala teatrigaleriis, VMW nimelises B-saalis, muusikavaliku eest hoolitsema Viljandist (ajutiselt) lahkunud kõrgetasemelised DJ-d: Toomas Savi, Tõnis Savi, Mai Palling ja Berk Vaher.

 

Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT