OHMYGOSSIP — Alljärgnevalt leiate huvitavaid kindluseid ja losse, mis panevad teid ajas tagasi rändama. Need keskaegsed paigad on kahtlemata väärt külastamist!

Borgholm
Rootsis Ölandi saarel asuv Borgholm on üsna populaarne turismisihtkoht. Ajaloolist linna on esimest korda mainitud juba aastal 1281 ning ehitis on olnud nii rootslaste, sakslaste, kui ka taanlaste valduses. Aastal 1800 toimus lossis suur tulekahju, aga sellest hoolimata on sealne jäänud vaatamisväärsuseks. Suvel korraldatakse seal müüride vahel näiteks kontserte, näituseid, pulmi ja muid pidustusi.

https://www.youtube.com/watch?v=5-f_CZDSfqQ

Haapsalu
Haapsalu piiskopilinnus ja katedraal on Eesti üks paremini säilinud linnuseid. 1200 aastal ehitatud linnus oli piiskoppide elukohaks kuni 1600 aastani. Tänapäeval toimib see paik muuseumina, kus esitletakse keskaegset relvastust ja ajalugu. Kõrgest kellatornist saab imetleda kaunist Haapsalu maastikku.

Trakai
Trakai loss asub Leedu pealinnast Vilniusest 27km kaugusel. 1300 aastast pärit olev loss on tegutsenud elukohana, kuningliku suveresidentsina ja vanglana. Aastal 1600 sai loss sõja käigus palju kannatada ning see jäi mahajäetuks. Alles peale sõja lõppu, aastal 1930 hakati seda uuesti taastama ning stiiliks valiti 1400 aastate ajastu.

https://www.youtube.com/watch?v=k0my80pH3Yo

Cesis
Cesise varemed Lätis on säilinud aastast 1200. Linnuses pääseb muuhulgas ka torni ülesse. Kindluses korraldatakse teatrietendusi ja muid keskaegseid sündmuseid. Hoovis on taastatud keskaegne tradistiooniline aed.

Malbork
Poolas asuva ristirüütli lossi Malbork´i ehitused algasid aastatel 1300 ja jätkusid veel pikalt aastasadade jooksul. Malbork on niivõrd suur loss, et selle läbimiseks võib enda jaoks võtta aega tund või kaks. Unesco maailmapärandi hulka kuuluv ehitis on Euroopa suurim gooti loss ja seda peetakse lisaks maailma suurimaks telliskivi ehitiseks. Lossis on vaba voli kulgeda üksinda või giidi juhendusel. Soodsatel päevadel võib piletijärjekord venida tavalisemast pikemaks, mistõttu soovitatakse pääse osta internetist.


Avafoto: Borgholms (YouTube)

 

 

 

Save

Save

Save