OHMYGOSSIP – Selle aasta suvi on nii sündmuste- ning töörohke, et paaripäevaste puhkuse-sutsakate planeerimine on juba neljaliikmelise pere puhul omaette ettevõtmine. Kõigil on hektiline graafik – kel töö või komandeeringud, kel laagrid,  millal lapsed vanavanemate juurde, millal tulevad külalised või millal broneeritud teatripiletid või plaanitud kontserdid – kõigi graafikute sobitamine on päris keeruline! Otsisin internetist infot, kuhu võiks terve perega puhkama minna, kus kõigil oleks huvitav ja vaheldusrikas ning kus saaks paari päevaga käidud. Harilikud nö. nädalased soojamaa paketid langesid seetõttu kiirelt välja ning mõte triivis suht kiirelt Soome suunas.

Soomes on küll korduvalt käidud, ent kuna tegemist on armsa maa ja rahvaga ning üle lahe saab ka kiirelt ja kergelt, siis pikka mõtlemist polnud.  “Soome… ok… aga kuhu?” oli mu järgmine mõte – eelkõige soovisin, et lastel oleks põnev ning vähemalt päevakese võiks mõnes heas SPA-s end poputada. Noh selline kõige tavalisem lapsevanema mõtteviis. 🙂 Jaanuaris käisin Soome matkamessil ning naasesin sadade visiitkaartide ning brozüüridega, lõviosa neist tutvustas erinevaid põnevaid Soome paiku. Nii ma siis neid lappasin ning voilaaNAANTALI. Täpselt see mida vaja, täpselt see, mille järgi hing hetkel just ihkab.

KOLM peamist põhjust, miks otsustasime seekord Naantali kasuks:

#1 Ligidal – Naantali on Helsingist autoga vaid paari tunni tee kaugusel (läbi õhu otsene distants 164km ning  182km mööda E18 maanteed). Ehk siis Tallinnast ca 4-5h ja kohal. Üli suur pluss on see, et saab autoga – mulle meeldib kui saab palju asju kaasa võtta ning ma ei pea eriliselt mõtlema, mida võtta – mida jätta. Eriti, kui reisimine käib koos lastega, sest kel on lapsed, see teab, et 80% kohvrist (või kohvritest) on alati laste trääni täis. Pakkimine käib kiirelt, sest viskad kohvrisse kõik, mida vaja võib minna – auto tassib! Samuti on autoga mõnus, sest saab teha peatuse just siis kui tahad – kui tuleb ootamatu pissihäda, pead kinni ja käid WC-s; näed maalilist paika, pead kinni ja teed pilti; näed tee ääres outlet´i ning tuleb isu shopata, peatad auto ning lähed uudistama; tahad süüa, pead kinni ning turgutad keha. I like it! Vabad inimesed vabal maal ja vaba graafikuga.

helsingi naantali map

Tallinn Helsingi Naantali

#2 Lastel on kuhjaga tegevust – Usun, et Naantali on hea valik, sest kogu sealse piirkonna turism on üles ehitatud mõttega, et tervel perel oleks tore. Naantalit tutvustavalt lehelt saab infot kõikide hetkel toimuvate ürituste ning vaba aja veetmise võimaluste kohta (vt. visitnaantali.fi). Rääkimata sellest, et just Naantalis on lastekirjanik Tove Janssoni raamatu “Muumitrollid” ainetel ehitatud terve teemapark. Muumimaa (vt. muumimaailma.fi) ongi tõenäoliselt kõige tuntum magnet, mis turiste Naantalisse tõmbab. Ent sama põnevat elamust pakub lastele kindlasti ka Väski´s Adventure Island (vt. vaski.fi), millele saab pisikese laevaga, mis on lastele juba omaette elamus. Muumimaa ühe päeva pilet on 28 € ning kahe päeva pilet 38 €; Väski pilet 24 € per nägu (sisaldab minu teada ka laevasõitu saarele ja tagasi).

muumimaailm

väski kaart

naantalinmatkailu

#3 Luksuslik – Naantalis on superlux Sunborn Hotels ketti kuuluv viie tärni spa hotell “Naantali SPA” (vt. naantalispa.fi ja sunbornhotels.com) . Mulle meeldib kui saab valge inimese moodi ööbida (appi, nii vist pole viisakas öelda, aga see on selline väljend, rassist ei ole, ausõna!), olen eriti valiv hotellide suhtes. Kehv hotell rikub minu jaoks pool reisi võlust (kui pole loomulikult tegemist ekstreemse reisiga, kus võin ka mõnes kämpingus magada, ent telkimas mind täna tõenäoliselt enam kuskil ei näe… jäägu see rõõm teismelistele :D) Kaunis hotellituba tekitab minus nii eriliselt mõnusaid tundeid – luxhotellid ja lennujaamad – kaks asja, mis mind alati reisimise juures erutavad. Lennujaama selle reisi puhul ei kaasa ent hotell on see-eest supermõnna! Naantali SPA hotellis on suured basseinid ning saunakompleks, millega jäävad mõnusa mõmina saatel rahule tõenäoliselt nii lapsed kui nende vanemad. Rääkimata ohtratest restoranidest ning kõige tähtsam – kaunitest peretubadest! Muuseas, nomraalsed kogu pere hotellitoad on minu meelest asi, mida pole sugugi kerge leida, kui ei taha just presidendisviiti osta. Enamus hotellid pakuvad vaid 2+1 võimalust… kahe lapsega on asi juba keerulisem.. Jeerum, mida paljulapselised pered veel teevad?!

naantali spa hotel
Kopeerisin pildid nende kodulehelt – selline näeb hotell väljast välja ning allpool pildid näidis “Deluxe double room” toast peahoones (32 m²) , mille broneerisime kolmeks ööks ning hotelli SPA-st.  Nagu ma aru sain, on meie toal ka lisavoodid 🙂 Hind toa eest kolmeks ööks 762.00 €. SPA perepilet (2 täiskasvanut + 2 last vanuses 4-12 aastat) Pühapäevast-Reedeni 50€, Laupäeviti 65€ (hotelli külastajatele tasuta!)

naantali
sauna naantali

Estella Eliseheva (10a) ja Ivanka Shoshana (8a) (2x alumistel piltidel) on juba kerges “reisipalavikus” ning ootavad sõitu väga. Ammu nurka visatud Muumi multikad otsiti välja ning Ivanka Shoshana õppis vist Muumimaailma.fi lehel asuva Muumimaa kaardi suisa pähe 😀 Estella aga ootab vist Naantali SPA veekeskust isegi rohkem. Eks näis, mis kohal olles kõige suurema wow-efekti annab. 4päeva reisiplaan on veel täiendamisel – kindlasti on plaanis külastada veel mitmeid teisigi põnevaid paiku! Igal juhul ootan reisi juba ka ise väga. Väike törts puhkust saab teha vaid head 😀

Ivanka Shoshana
Ivanka Shoshana

Sõidame Naantalisse neljaks päevaks juuli algul, eks siis jagan taas uudiseid! Loodame, et ilmad alt ei vea 🙂
Olge mõnusad!